BARÇA
Esports 08/06/2013

Puyol titular i es busca central suplent

El club no troba especialistes de garanties i confia en el capità

N. Arroyo / A. Llimós
2 min

Barcelona.No hi ha millor central per acompanyar Gerard Piqué a l'eix de la defensa del Barça que Carles Puyol. Aquesta és la conclusió a què ha arribat la secretaria tècnica blaugrana després de valorar la situació del mercat de fitxatges. Els candidats que agraden a Andoni Zubizarreta i Tito Vilanova són inaccessibles: Thiago Silva perquè és impossible assumir la fitxa del jugador, encara que el club pogués fer front al traspàs, i Sergio Ramos perquè l'adéu de José Mourinho l'ha reforçat al Reial Madrid i el Barça vol evitar conflictes amb el club blanc.

Descartats aquests jugadors, el club no troba especialistes que s'adeqüin a les exigències del Camp Nou per ser titulars i aposta per recuperar la millor versió del seu capità. De fet, al club són optimistes després de la intervenció de Puyol al genoll i aposten perquè ell formi amb Gerard Piqué la parella titular a l'eix de la defensa per a la temporada que ve.

Fitxar un suplent i cedir Bartra

Tot i això, la secretaria tècnica està rastrejant el mercat per fitxar un central de perfil baix que reforci la plantilla, un substitut per als veterans de l'equip. Les característiques que exigeix el cos tècnic és que sigui ràpid, alt i que tingui experiència en competició europea. I, si pot ser, que sigui esquerrà. Tot i admetre que "costa molt" trobar aquest perfil de jugador, el club té sobre la taula tres o quatre noms que podrien satisfer Vilanova.

L'arribada d'aquest central probablement comportarà l'adéu de Marc Bartra, que aniria cedit a un equip que li garantís minuts de qualitat. El Barça confia en el jugador, però deixa a les seves mans la decisió sobre el seu futur si no accepta el rol que se li atribueix a l'equip.

El fitxatge del central no serà l'únic d'aquest estiu. Si el mercat ofereix possibilitats a un preu raonable, el Barça no descarta fitxar un altre davanter a part de Neymar i dóna per feta la continuïtat de Cristian Tello, malgrat l'inconvenient de la clàusula de 10 milions d'euros que té l'extrem actualment.

Valdés segueix, i Thiago, depèn

El que Tito descarta és l'arribada d'un migcampista, malgrat que inclou Cesc en la nòmina d'atacants i no sap si Thiago, de qui s'espera un pas endavant, decidirà continuar o no. Si abandona el club, Sergi Roberto guanyarà minuts i caldrà tirar de la versió defensiva del d'Arenys.

A més, el club reconeix que hi ha hagut una evolució en el cas de Víctor Valdés i compta que acabarà el contracte, fins al 2014. Per això es fitxarà un porter de futur que deixarà cedit la temporada que ve i buscarà un segon porter que supleixi Pinto per al curs 2014-2015.

stats