EL PORTER DEL BARÇA
Esports 23/02/2012

Probablement el millor porter del món

Segons l'exjugador argentí, el Barça té un porter "dolent". Una opinió que sembla defensa ell tot sol, ja que Valdés no ha deixat de rebre elogis de companys, rivals i exporters en els últims anys.

Toni Padilla
2 min
Probablement el millor porter del món

BARCELONASempre polèmic, Diego Armando Maradona va sorprendre molta gent aquest dimarts quan durant una entrevista als Emirats Àrabs Units va afirmar que el porter del Barça Víctor Valdés és "dolent". Des de llavors, tots els membres del primer equip blaugrana que han parlat han defensat el seu porter. Thiago, per exemple, va afirmar: "És el porter ideal per al Barça perquè juga amb els peus, ens ha salvat moltes vegades i és gairebé irrepetible". Segons Isaac Cuenca, "Valdés és el millor porter del món".

Maradona, de fet, sembla que no està d'acord amb gairebé ningú. El prestigiós diari esportiu francès L'Équipe ja va preguntar-se ara fa un any si Valdés ja és el millor porter del món, una opinió que comparteixen molts jugadors del Barça. L'estima per Valdés, però, no és exclusiva dels que el veuen treballar dia a dia. Un munt d'exporters de nivell s'han desfet en elogis últimament a l'hora de parlar de l'únic porter que ha guanyat més d'una Lliga de Campions amb el Barça.

El Mono Navarro Montoya, que va ser porter del Boca Juniors, va declarar: "Valdés és l'estereotip de porter modern. Un porter que sap interpretar el joc, que sap jugar amb els peus i ser a la vegada porter i jugador de camp. És el futur. I Valdés ha demostrat amb la seva feina que al Barça es treballa molt bé".

En declaracions a aquest diari, alguns dels grans porters de la història del Barça com Ramallets deixen clar que "és un porter magnífic que no deixa d'aprendre, i és molt fort". Segons Pepe Reina pare, "ha demostrat que està a l'altura". Andoni Zubizarreta també ha defensat l'home que l'ha superat com a porter amb més partits jugats amb el club: "La història ha demostrat com costa aconseguir estabilitat en un club tan gran. El Víctor ho ha fet". Saber aguantar la pressió, no deixar d'aprendre i aconseguir crear consens després d'uns inicis en què es va dubtar del seu fort caràcter -que el feia discutir amb Van Gaal- són algunes de les virtuts que destaquen alguns exporters d'altres clubs. Una icona madridista com Paco Buyo afirma que és "una assegurança de vida" fins i tot "tan important com Messi". Abel Resino destaca el seu caràcter "competitiu" i fins i tot Oliver Kahn, l'ídol d'adolescència de Valdés, va declarar en una entrevista que "és molt fort, un paio dur", per lloar-lo.

Convertit en un dels pocs porters que ha guanyat tres Lligues de Campions com a titular, Valdés s'ha guanyat amb la seva feina el respecte d'aquells a qui vol agradar: els que van defensar una porteria. I Maradona no ho va fer. Tot i que sabia jugar amb les mans.

stats