11/02/2012

Posem-hi seny: Mestalla

2 min
Alexis Sánchez durant el partit del Barça a Mestalla de semifinals de Copa, on podria tornar per jugar la final.

No entenc gaire bé el guirigall que s'està organitzant sobre l'elecció de la seu de la pròxima final de la Copa del Rei. Cada vegada tinc més la sensació que tots plegats construïm polèmiques gegantines basades en conflictes de pa sucat amb oli. El més normal seria que, tenint en compte que el Barça i l'Athletic de Bilbao són dos clubs que poden mobilitzar amb molta facilitat trenta o quaranta mil aficionats en ocasions especials com aquesta, s'escollís el camp amb més aforament. Com que l'estadi més gran de la lliga espanyola és el Camp Nou, el descartem.

Quin és el segon estadi amb més aforament d'Espanya? El Santiago Bernabéu de Madrid. I, esclar, molts culers diuen, doncs ja està, no en parlem més, cap a Madrid hi falta gent. No siguem hipòcrites. ¿De debò algun aficionat blaugrana no és capaç d'entendre que el Reial Madrid i la seva directiva no vulguin cedir el seu estadi perquè el Barça hi pugui guanyar un títol? ¿De debò és tan complicat posar-se en el lloc del president blanc Florentino Pérez i dels milions de socis i aficionats del Reial Madrid? ¿Què farien els culers si el seu president, Sandro Rosell, cedís voluntàriament el Camp Nou a la Federació Espanyola de futbol perquè el Reial Madrid hi disputés una final de la Copa del Rei? Li dirien el nom del porc. ¿No és lògic i assenyat que si et pots estalviar veure el teu adversari absolut fent la volta d'honor dels campions a la gespa de casa teva ho facis?

Els aficionats del Barça i de l'Athletic Club s'hi hauran de resignar i acceptar que les úniques opcions versemblants i sensates alhora ara mateix són l'estadi de Mestalla i el de la Cartuja de Sevilla (que no sé ben bé en quin estat de conservació està).

Com la final del 2009

Per distància, potser el més entenimentat seria repetir a l'estadi que ja va ser la seu de la final de l'any 2009. Sí, hi haurà molts més aficionats que es quedaran sense entrades i és una llàstima, però pretendre que algú es cregui que el Santiago Bernabéu seria un camp neutral és intentar fer-nos combregar amb rodes de molí.

El Santiago Bernabéu no és Wembley ni ho serà mai. El Bernabéu és el camp del Reial Madrid, és el lloc del món on més plaer provoca als barcelonistes guanyar partits i títols. Si la junta madridista acceptés cedir el camp estaria fent un exercici de sadomasoquisme gratuït i injustificable davant dels seus aficionats.

stats