Esports 28/02/2012

"Poques vegades un àrbitre et pot prendre una Lliga"

Sense queixes "Parlar tant dels àrbitres perjudica el futbol" Sinceritat "És d'equip petit estar excusant-se sempre en els àrbitres" Madrid "Vam deixar escapar una gran oportunitat"

A. Solé
2 min

Dels 15 als 22 anys es va formar a La Masia i després va passar dos anys pel filial del Madrid. Roberto Trashorras (28-2-1981, Rábade, Lugo) ja és un veterà del futbol i, tot i la indignació, no vol parlar d'una actuació arbitral premeditada.

Com tens el cos unes quantes hores després del partit contra el Madrid?

Doncs analitzes el partit, el tornes a mirar gravat i t'adones que vam deixar escapar una gran oportunitat per guanyar el Madrid. Vam fer mèrits de sobres per no perdre, com a mínim.

Què et fa més ràbia, les ocasions clares que vau fallar o la no-expulsió de Pepe i Ramos?

A mi no m'agrada valorar gaire el tema arbitral perquè seria d'aprofitat parlar-ne ara que ens han perjudicat. A ningú li agrada que el perjudiquin els àrbitres i que ho van fer és evident perquè hi ha les imatges, però no ens serveix d'excusa. Parlar tant dels àrbitres perjudica el món del futbol.

Tu que has jugat al Barça, entens que a Barcelona hi vegin alguna cosa més?

Els que menys han de protestar són els equips grans. Si compares els errors arbitrals els més beneficiats són ells. És d'equip petit estar sempre excusant-se en els àrbitres. Si un equip és millor que un altre, poques vegades els àrbitres poden canviar això ni et poden prendre una Lliga ni un títol. La feina dels àrbitres és molt complicada perquè si els periodistes heu de mirar fins a quatre vegades les imatges per decidir si és falta o no, imagina't ells en dècimes de segon i a moltes pulsacions.

Ahir Piti va parlar també del partit del Madrid i no opina el mateix que tu.

I és normal, perquè fa ràbia veure com Pepe fa un munt de faltes i marxa a casa amb una simple targeta groga, o el cop de colze de Sergio Ramos. Són decisions que et perjudiquen i poden alterar un resultat, però jo sóc dels que no parlo dels àrbitres perquè un altre dia et beneficiaran i no em semblaria just.

stats