Moto2
Esports 16/06/2013

Pol Espargaró es retroba amb la victòria a Montmeló

El de Granollers completa un cap de setmana impecable i puja al graó més alt del podi. Tito Rabat, el seu company d'equip, acaba segon

M. Molina
2 min
Pol Espargaró ha aconseguit la 'pole' i el triomf a Montmeló

MontmelóPol Espargaró ha completat un cap de setmana impecable a Montmeló i ha aconseguit la victòria a Moto2 just per davant de Tito Rabat, el seu company d'equip. El de Granollers, que sortia des de la 'pole', ha encapçalat la prova gairebé tota l'estona i ha pogut aguantar l'atac final per alçar-se amb la victòria i situar-se en segona posició del Mundial.

Espargaró –'poleman'– i Tito Rabat –tercer– han fet una bona sortida i de seguida s'han situat al capdavant de la cursa. Espargaró ha marcat el ritme durant bona part de la prova, fins que Rabat l'ha superat a falta de vuit girs. Tots dos han encapçalat la prova fins a la bandera de quadres.

El grup capdavanter era, primer, de sis pilots, però ben aviat Nakagami i Krumenacher han perdut pistonada. Després han estat Scott Redding i Thomas Luthi els que han cedit en l'intent d'atrapar els dos catalans. Quan faltaven deu voltes, quedava clar que la victòria final se la disputarien Espargaró i Rabat en un final que es preveia molt ajustat.

Rabat ha intentat marcar el ritme, però el seu company d'equip l'ha superat. Espargaró, en canvi, sí que ha pogut imposar-se i agafar una lleugera distància, si bé Tito l'ha eixugat al final. A l'última volta, Rabat s'ha posat primer al final de recta, però Espargaró li ha tornat la jugada. Als últims revolts, malgrat agafar-li l'aspiració, ja no l'ha pogut avançar.

Thomas Luthi, per la seva banda, ha acabat tercer després d'escapar-se de Redding –quart– en la lluita pel podi.

Amb aquests resultats, Redding es manté líder del certamen (114 punts) però ara Espargaró escala fins al segon lloc (79), seguit de Rabat (75).

Els altres catalans

D'altra banda, Àxel Pons ha finalitzat catorzè i ha sumat dos punts, mentre que Nico Terol ha estat setzè. Ricky Cardús, que ha caigut a la tercera volta, s'ha reincorporat a la carrera i ha acabat 23è

Menys sort han tingut Toni Elías i Jordi Torres, que després de la caiguda han hagut d'abandonar. Elías ha anat a parar a terra al primer revolt, i malgrat intentar continuar, s'ha vist obligat a entrar al box poc després. Torres ha caigut a la xicana a falta de cinc voltes per acabar.

stats