MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 15/06/2013

Pol Espargaró: "Ja he gastat els comodins, ara no puc cometre més errades"

Nuria García
3 min

Pol Espargaró (Granollers, 10 de juny del 1991) no esperava arribar a Montmeló a 46 punts del líder del Mundial. Al circuit de casa, després de trepitjar la gespa del Camp Nou per primera vegada, espera recuperar les sensacions per tornar a estar entre els millors.

Dijous al matí vas poder jugar al Camp Nou. Com va anar l'experiència?

Increïble. Va ser màgic. Jugar al Camp Nou és espectacular!

I a sobre vas marcar un gol! Llàstima que no hi havia públic.

Sí! [Riu.] Va ser un gol molt justet, fregant el pal, però també compten! M'ho vaig passar molt i molt bé!

Enguany ha tocat patir una miqueta amb el Barça...

S'ha guanyat la Lliga. Això va bé, perquè així aprenem a assaborir els títols. Sovint la gent s'acostuma a guanyar, igual que ara està passant aquí amb els pilots de casa, que ho estem guanyant tot, i els aficionats ja no ho celebren com abans, com amb Crivillé.

Suposo que, culer com ets, saltar al Camp Nou amb l'himne del Barça de fons deu haver estat tot un regal d'aniversari [dilluns en va fer 22]!

Per als pilots que som d'aquí, entrar al Camp Nou és especial. L'Aleix [el seu germà] i jo anem sempre que podem a l'estadi per animar l'equip, i trepitjar la gespa i sentir més o menys el que ells senten quan salten al camp va ser espectacular.

Però si et deixen triar, ¿el millor regal deu ser el triomf demà, oi?

M'agradaria guanyar diumenge a casa. Ho tinc pendent, no he guanyat mai aquí, m'agradaria molt i tinc moltes ganes d'aconseguir-ho. És un cap de setmana llarg i calorós i caldrà veure què som capaços de fer.

Tot just han arribat les motos a Montmeló i ha arribat la calor!

Sí, i a mi no em va gaire bé. La calor no ens ajuda amb els pneumàtics... però veurem què passa.

A principi d'any deies que només et servia ser campió, però l'any no ha començat bé. T'ho esperaves?

Potser no m'esperava estar a aquestes altures de campionat tant al darrere de l'Scott [Redding, líder de Moto2], perquè l'any passat vam ser molt més ràpids i vam aconseguir molts punts que ell. Però aquest any, amb el canvi de pneumàtics, no s'està rodant tan ràpid.

¿Les dues caigudes que has patit han estat a causa de la pressió?

No, de falta de confiança. L'any passat vaig patir molt poques caigudes perquè em sentia molt bé amb la moto. I aquest any, com que les coses no van bé, he comès més errades. Però ja he caigut dues vegades, he perdut els comodins i ara no puc cometre més errades.

Per les queixes... ¿preferiu recuperar els pneumàtics de l'any passat?

De moment em queixo jo perquè sóc el més perjudicat, però rodem molt lents. La gent no es queixa, perquè més o menys fan els mateixos temps que feien l'any passat. I esclar, Redding no es queixarà: el seu rival, que sóc jo, està al darrere i amb problemes.

Tot i que l'any, almenys fins ara, no t'està anant sobre rodes, Cal Crutchlow ja dóna per fet que l'any vinent faràs el salt a MotoGP amb Yamaha. Ja has parlat amb ells?

Intento no pensar-hi. No tinc res firmat. L'any passat ja vam demostrar que som forts i, si aconseguim ser el millor o dels millors, potser sí que tindrem moto de MotoGP l'any vinent.

Com el Marc Márquez, ¿vols pujar a MotoGP amb el títol de Moto2?

Això no ho decidim nosaltres. El Marc, si no hagués guanyat, també hauria pujat a MotoGP. El nostre objectiu és guanyar les curses de la categoria en què estem, però on volem arribar és a MotoGP. Si no som campions de Moto2 abans de fer el salt, no passarà res. Em farà molt mal, però tinc clar on vull arribar.

Has compartit graella amb el teu germà, Aleix, a Moto2. Suposo que seria genial estar tots dos a MotoGP.

Sí, seria bonic dos germans a MotoGP! Això no ha passat mai! Tant de bo hi siguem tots dos amb una moto oficial o amb una de semioficial.

stats