ESPANYOL
Esports 19/01/2012

Pochettino perd la meitat del poder golejador de l'equip i busca reforços

L'Espanyol no descarta fitxar un davanter al mercat d'hivern per cobrir les baixes per lesió de Sergio, Álvaro i Pandiani. Tots tres, sobretot els dos primers, aporten el 53% dels gols totals de l'equip.

Natalia Arroyo
2 min
Álvaro Vázquez, lesionat dimarts a Cornellà, ha estat l'últim que s'ha afegit a la llista de davanters lesionats de l'Espanyol.

BARCELONA.Tot d'una l'Espanyol ha perdut els seus tres davanters. Sergio García va passar ahir pel quiròfan per operar-se d'un trencament al menisc intern del genoll esquerre que el tindrà prop de dos mesos de baixa. Després de fer-se una ecografia a Sant Adrià, Álvaro Vázquez va confirmar que la lesió muscular que el va obligar a retirar-se del camp dimarts contra el Mirandés és important. El badaloní no podrà entrenar-se fins d'aquí quatre setmanes per culpa d'un trencament al bíceps femoral de la cama dreta i es perdrà segur els partits decisius de Copa del Rei que l'equip disputarà aquest mes de gener. I pel que fa a l'uruguaià Walter Pandiani, continua sense fer net d'unes molèsties al quàdriceps i es manté al marge del grup, sense data concreta de retorn.

Reunió d'urgència

La situació preocupa Pochettino, que ahir va reunir-se amb el director esportiu Ramon Planes i el vicepresident, Fernando Molinos, per estudiar les possibilitats que té el club per invertir en un fitxatge en aquest mercat d'hivern. Reforçar l'atac periquito ja era una de les prioritats de l'àrea tècnica a l'estiu, però la delicada situació econòmica de l'entitat va frenar les diverses operacions que s'havien iniciat.

A l'agenda de Planes i Pochettino hi ha una sèrie de noms que s'han començat a filtrar novament, però les pretensions econòmiques, o bé dels clubs o bé dels jugadors, segueixen sent el principal obstacle per tancar els acords de manera ràpida, que és el que reclama l'Espanyol. El marroquí El Hamdaoui, que no compta per a Frank de Boer a l'Ajax, és un dels noms que més sona, però el seu traspàs seria molt car perquè la Fiorentina també sembla estar-hi interessada.

La secretaria tècnica treballa per mirar de trobar algun davanter lliure que s'adeqüi al perfil ideal: un futbolista que pugui adaptar-se ràpidament a Primera Divisió i que preferiblement hi hagi jugat, que accepti una cessió amb opció de compra a final de temporada i que no tingui un salari excessivament car. Colunga, Diego Costa, Llorente o Arizmendi també són futbolistes que s'han relacionat amb l'Espanyol en les últimes hores.

Més enllà de qui, l'únic clar és que haurà de venir algú perquè sense Sergio García, Álvaro i Pandiani l'Espanyol deixarà de marcar més del 53% dels gols que ha marcat fins ara. Dels 30 que ha fet l'equip entre Lliga i Copa, tots tres n'han fet 16.

El cas és especialment dramàtic amb Sergio i Álvaro, que n'havien celebrat set cadascun. Pandiani només ha marcat dos gols, però ho ha fet en molts menys minuts i és, dels tres, el que millor percentatge d'encert té: marca cada 80 minuts pels prop de 200 minuts que necessiten els altres dos atacants.

stats