ESPANYOL
Esports 24/04/2011

A Pochettino li sobra un jugador

Coincidint amb la baixa de Javi Márquez, l'Espanyol ha repetit alineació dues jornades seguides i ha sumat dos bons empats. Ara torna el migcampista i el tècnic ha de decidir si incloure'l en l'onze o no.

Natalia Arroyo
2 min
Luis García va marcar el gol contra l'Sporting en el partit a Cornellà. Avui podria ser el sacrificat per deixar lloc a Javi Márquez.

Barcelona.La primera de les sis finals per entrar a Europa que ha de jugar l'Espanyol passa pel Molinón. La fita no és fàcil, perquè els de Preciado hi han construït un fortí on no perden des del 2 de gener, i els periquitos, lluny de Cornellà-El Prat, en fan una de calenta i tres de fredes.

I ara Javi Márquez no té lloc

L'entrenador blanc-i-blau, però, treu importància a la inestabilitat fora de casa i s'agafa a la solidesa que l'equip està retrobant per confiar a puntuar a Gijón. Aquesta consistència recuperada té molt a veure amb l'onze que Pochettino ha fet jugar en els últims dos partits. Obligat per les baixes, l'argentí va haver de retocar algunes peces (fer jugar Verdú i Javi López al doble pivot i Iván Alonso de mitja punta) que, lluny de ser una solució d'emergència, es poden haver convertit en l'onze de referència per afrontar el tram final de Lliga.

Ara que Javi Márquez ha superat les seves molèsties al turmell, es troba que no té lloc d'inici. Fet insòlit per al del planter, que fins ara era titular indiscutible i peça bàsica. I Pochettino es debat ara entre fer-lo jugar i modificar aquest onze que comença a funcionar-li o donar continuïtat als homes que han sumat punts a Alacant i Cornellà.

De tots els jugadors de l'onze ideal , el que sembla tenir més números per asseure's a la banqueta és Iván Alonso, que és qui menys ha jugat al llarg de la temporada (450 minuts). Però l'uruguaià fa cinc partits seguits que és titular i està construint una perillosa societat ofensiva amb Osvaldo. Des d'una posició més endarrerida, aporta mobilitat, control de les segones jugades i potencial aeri: aspectes del joc que poden ser determinants per vèncer l'Sporting.

Els fixos Luis García i Callejón

Verdú i Javi López semblen intocables i, si s'opta per mantenir la parella d'atac Alonso-Osvaldo, a Pochettino només li quedarien dues peces per sacrificar: els homes de banda. Tant Luis García com Callejón, però, ho han jugat tot (menys un partit per sanció) i són, juntament amb Verdú, els futbolistes amb més minuts de la plantilla (2506 i 2550). Deixar-los fora, tot i ser possible, seria molt estrany. A les 17 h, s'esvairan tots els dubtes.

stats