ESPANYOL
Esports 13/11/2012

Pochettino i Planes busquen confiança

S'havien de reunir ahir, però finalment serà avui al matí quan es trobaran Pochettino, Planes i Collet. La intenció és posar en comú les sensacions que l'última derrota contra l'Osasuna deixen a l'equip.

Natalia Arroyo
2 min
Pochettino i Planes busquen confiança

BARCELONA.Dissabte contra l'Osasuna l'afició va traslladar una part de la seva crispació pels mals resultat a Mauricio Pochettino. Va ser el primer cop que Cornellà-El Prat apuntava directament al seu entrenador, fins ara aliè a les escridassades i peticions de dimissió del soci blanc-i-blau, més crític amb la directiva que amb la banqueta. Van ser uns càntics tímids (als quals una part de l'afició va respondre amb xiulets fins a silenciar-los), però van servir per motivar una reunió amb el conseller delegat Joan Collet per valorar la situació i prendre, si calia, una decisió.

Ahir era el dia en què Pochettino, juntament amb el director esportiu, Ramon Planes, havien de reunir-se amb Joan Collet, però la trobada no es va produir i es va ajornar a avui, segurament al matí. El conseller delegat i candidat a la presidència, ocupat amb diversos actes de campanya electoral, va parlar amb els tècnics per telèfon per mantenir el contacte, copsar sensacions i transmetre'ls tranquil·litat. A la tarda, a Sant Adrià de Besòs, Pochettino va dirigir amb normalitat la primera sessió d'entrenament de l'equip, que s'exercitarà fins a finals de setmana per preparar el compromís de Lliga contra el València a l'estadi de Mestalla sense els quatre internacionals convocats amb les seves seleccions (Cristian Álvarez amb l'Argentina, Wakaso amb Ghana, Stuani amb l'Uruguai i Samuele Longo amb Itàlia).

Esperar o decidir ja?

Que el context institucional del club, amb les eleccions a l'horitzó i amb el lideratge d'una junta gestora provisional, no sigui ara gaire estable complica qualsevol opció de canvi a la banqueta. Però les urgències esportives manen, també, i la crisi de resultats i el mal joc de l'últim partit encara couen. El tècnic mexicà Javier Aguirre i els experiquitos Ernesto Valverde i Paco Flores han sigut tres noms que han sonat com a possibles candidats a substituir Pochettino si finalment decideix marxar.

Diumenge a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià de Besòs, de fet, va anar creixent la idea d'una possible dimissió del tècnic argentí, dolgut per la falta de suport del públic, el distanciament amb la directiva i la poca implicació d'alguns dels seus futbolistes. Però diversos detalls del seu contracte, que finalitza el 30 de juny del 2014 i en què consta un salari bastant alt, allunyen aquesta possibilitat. No sembla que la reunió hagi de servir per concretar la seva sortida sinó més aviat per posar les bases de confiança per remuntar el vol.

stats