ESPANYOL
Esports 02/05/2012

Poc orgull, defensa tova i reacció tardana

Natalia Arroyo
2 min
Poc orgull, defensa tova i reacció tardana

BARCELONALa setmana reclamava un partit seriós de l'Espanyol. Un exercici d'orgull, de professionalitat, de ràbia, fins i tot. Però al Nuevo Los Cármenes es va veure un equip desfet, fatigat mentalment, destensat, que va corregir massa tard una primera meitat horrorosa i va deixar escapar tres punts que eren molt necessaris per mantenir qualsevol opció europea. Ni Champions, ni acusacions de frau, ni res. Un Espanyol a estones desmotivat va caure 2-1 a Granada en un altre partit fluix d'un equip que sembla que vol vacances.

Franco Jara, molt vertical per la dreta, i Ighalo com a rematador pel centre van aprofitar la dispersió general dels blanc-i-blaus per perforar la xarxa amb dos gols gairebé consecutius, dos gols que van sentenciar el matx abans del descans, aixecant un mur psicològic de 2-0 que els visitants mai van poder esquerdar, ni tan sols amb l'il·luminador gol de Dídac, amb un xut des de molt lluny, als deus minuts del segon temps.

Errors puntuals i imprecisions

L'Espanyol només va dominar en parcials molt curts del primer i el segon temps. Del 10 al 20, del 45 al 55 i del 70 al 80. Poc més. En el global del partit, el Granada hi va anar més i només al final va notar l'excés de pressió, condicionat per les urgències en la classificació. L'equip d'Abel Resino arribava primer a la pilota dividida, buscava el xoc amb més contundència, atacava amb més convicció. L'Espanyol va intentar respondre-hi amb serietat, però ni el cap ni les cames funcionaven.

Jara, aprofitant la profunditat de Dídac en atac, va fer-se seva la banda dreta per omplir de centrades l'àrea de Cristian, poc protegit per Raúl Rodríguez, tou en el marcatge, i Forlín, descoordinat en la cobertura. Amb pilota, l'equip va jugar nerviós, imprecís. Excessivament directe amb Álvaro i massa trencat amb Rui Fonte, amb problemes per fer que Verdú, que va començar per la dreta, jugués còmode.

Segurs primer i amb esforç després, els andalusos van poder defensar l'avantatge per gairebé certificar la permanència a Primera (alguns resultats d'avui podrien confirmar que evita el descens). L'Espanyol, com a molt, podrà maquillar el final de temporada evitant caure massa avall en la classificació.

stats