LA POLÈMICA DELS AVALS
Esports 19/02/2013

Pla passa la pilota a Rosell

El soci del Barça exigeix que la junta executi la sentència del avals; si no, ho farà ell

Albert Solé
2 min

Barcelona.De moment, Vicenç Pla no vol ser la mà executora. Satisfet amb la sentència ferma del Tribunal Suprem que li dóna raó en la seva denúncia sobre l'obligació de Joan Laporta i set exdirectius més d'avalar per les pèrdues d'aquells vuit dies del 2003 que són l'origen de la polèmica, Pla va explicar ahir en una roda de premsa en un hotel a Badalona que té quatre anys per demanar l'execució de la sentència, però que d'entrada ell no ho farà. Vicenç Pla va explicar que dóna 15 o 20 dies a Laporta i als altres set exdirectius perquè presentin l'aval de 24 milions d'euros a la Lliga de Futbol Professional (LFP) per voluntat pròpia. "Ja els dic que hauran d'avalar, i seria trist que els hi obligués un jutge", va assegurar. Si no ho fan en aquest termini, Pla també donarà 15 o 20 dies a Sandro Rosell i a l'actual directiva del Barça perquè demanin l'execució de la sentència del Suprem. ¿I si Rosell decideix no fer-ho? Pla ho té clar: "Crec que sí que ho faran, ho va dir l'altre dia l'home aquell de la junta [no li sortia el nom de Toni Freixa, portaveu de la junta]". I va afegir: "Cedeixo a la directiva que demani l'execució, però si no ho fan hauran d'explicar per què als socis, i llavors triaré el moment més oportú per fer-ho jo". Aquest soci de Premià de Mar admet que molta gent li està dient que amb la seva decisió poden patir algunes persones: "Diuen que la meva decisió destrossarà moltes famílies. No ho sé ni m'importa, perquè qui es presenta al Barça ha de tenir una mínima solvència econòmica". I va afegir: "Aquests són els que van celebrar el resultat de la moció de censura amb xampany agafant-se a l'estricta legalitat dels estatuts". Vicenç Pla, a més, afirma que ell no va decidir qui havia d'avalar i qui no: "Això ho va decidir el jutge. Ara els vuit que són que es reparteixin millor els diners en funció del grau de responsabilitat".

Sense ningú al darrere

Tant Vicenç Pla com Robert Blanch, fundador de l'Associació en Defensa dels Socis i les Sòcies del FC Barcelona, van reiterar fins a quatre vegades que ells actuaven en solitari, que no tenen ningú al darrere, i menys ningú de la junta directiva actual. "No conec a ningú de la junta actual, només vaig saludar un dia el senyor [Josep Maria] Bartomeu quan els vaig anar a donar la meva firma. Li vaig preguntar si quan entressin farien fora el senyor Joan Oliver, i em va dir que sí", va explicar Pla. "Volem un Barça transparent i no ens movem per decisions personals", va afirmar Robert Blanch.

Lliçons de periodisme

Robert Blanch va començar la seva intervenció renyant els periodistes esportius per com han informat sobre ell i el seu amic Vicenç Pla en tot aquest assumpte. En especial va criticar els articles i les opinions de Ramon Besa, d' El País ; Toni Frieros, de l' Sport ; Jordi Basté, de RAC1, i Pere Escobar, de Catalunya Ràdio: "Jo entenc que hi hagi estómacs agraïts, però no crec que hi hagi sobres com en altres àmbits", va dir.

stats