ATLETISME
Esports 20/08/2013

Pistorius negocia una solució a la demanda civil que ha interposat contra ell la família de la seva xicota

Els pares de la seva xicota, que va ser assassinada, li demanen una indemnització per pèrdua d'ingressos i patiment emocional

Efe
2 min
Oscar Pistorius abandona el Tribunal de Magistratura de Pretòria / KIM LUDBROOK / EFE

NairobiL'atleta sud-africà Oscar Pistorius, acusat de l'assassinat de la seva xicota, la model Reeva Steenkamp, està negociant un acord per solucionar la demanda civil interposada en contra seu per la família de la seva antiga parella.

Les negociacions de Pistorius, que el març vinent afrontarà un judici per la via penal, han estat confirmades pels advocats de les dues parts en declaracions publicades aquest dimarts pel diari sud-africà 'Times'.

Els pares de la model, Barry i June Steenkamp, han demandat el velocista i demanen una indemnització per pèrdua d'ingressos i patiment emocional arran de la mort de la seva filla, que els donava suport econòmic a causa de la seva condició de pensionistes.

L'advocat de Pistorius, Kenny Oldwage, ha confirmat les converses entre el seu client i la família de la seva xicota, però no ha donat detalls perquè "és una situació molt sensible". El lletrat que representa els Steenkamp, Petrus de Bruyn, tampoc ha concretat res i s'ha limitat a comentar que les negociacions són "intenses", però que "no s'ha decidit res encara".

Pistorius vol arribar a un acord abans que s'emeti el veredicte del judici penal, del 3 al 20 de març del 2014, a fi de rebaixar l'import de la indemnització, que podria ser milionària. Els Steenkamp creuen que, si el velocista és culpable de l'assassinat, el pes de la seva demanda civil sortirà "enfortit".

"Això és massa. Estem de dol. Trobem a faltar a la nostra preciosa filla [...]. Res d'això hauria d'haver passat. Volem justícia. Volem que pagui la persona que va fer això", ha afirmat la mare de la model.

La notícia s'ha divulgat un dia després que Pistorius comparegués davant el tribunal de la magistratura de Pretòria, que ha anunciat que el judici per la mort de la noia començarà el 3 de març. La Fiscalia acusa l'esportista dels delictes d'assassinat i violació de la llei sud-africana de control d'armes.

Si és declarat culpable de l'assassinat de la seva parella, el velocista s'enfrontaria a una pena de cadena perpètua.

stats