ATLETISME
Esports 20/02/2013

Pistorius: "No vaig planejar matar la meva nòvia"

El jutge decideix avui si deixa l'atleta en llibertat sota fiança

Pol Frias
2 min
Oscar Pistorius va ser incapaç de contenir les llàgrimes ahir mentre el seu advocat, Barry Roux, llegia la declaració jurada.

Barcelona."No aconsegueixo entendre com he pogut ser acusat d'assassinat, per no parlar d'assassinat premeditat, perquè jo no vaig planejar assassinar la meva xicota, Reeva Steenkamp. Nego l'acusació enèrgicament. Res pot estar més lluny de la veritat", va afirmar ahir l'atleta Oscar Pistorius en resposta a l'acusació d'"assassinat premeditat" de la Fiscalia. L'atleta sud-africà no va poder contenir les llàgrimes mentre el seu advocat, Barry Roux, llegia la declaració jurada davant el Tribunal de la Magistratura de Pretòria en una sessió que va aplegar centenars de periodistes. Fins i tot en diverses ocasions el jutge va haver de demanar-li que controlés el plor i mantingués les maneres. Avui Desmond Nair, el jutge que instrueix el cas, decidirà si deixa en llibertat sota fiança Pistorius. Tot i que estava previst que la decisió es prengués ahir, el magistrat va anunciar l'ajornament després de la petició del fiscal Gerrie Nel, que va sol·licitar més temps per preparar la seva resposta a la declaració jurada formulada per Pistorius. L'atleta ha quedat sota custòdia fins a la convocatòria d'avui del tribunal.

Mentre a Pretòria se celebrava la vista oral, va ser incinerat el cos de la víctima, Reeva Steenkamp, a la ciutat de Port Elizabeth. En la declaració, l'atleta, de 26 anys, va donar la seva versió dels fets que van tenir lloc la matinada de dimecres a dijous. Segons va explicar, la vigília del dia de Sant Valentí el velocista i la model havien de sortir amb uns amics, però finalment van decidir quedar-se a sopar a casa seva, a Pretòria. "Ella em va fer un regal per Sant Valentí i em va dir que l'obrís l'endemà", va explicar l'esportista. Va relatar, també, que la parella va anar a dormir i que ell guardava una pistola de 9 mm sota el llit perquè feia temps havia rebut "amenaces de mort".

L'atleta va continuar la seva explicació dient que va sentir un soroll al bany i que va pensar que es tractava d'intrusos, de manera que es va aixecar, perquè té mobilitat als monyons, però com que no portava les pròtesis es va sentir "vulnerable". "Vaig disparar un tret a la porta del bany i vaig cridar a la Reeva que truqués a la policia", va indicar. En tornar al llit, però, va veure que la seva nòvia no hi era. Va ser en aquell moment quan es va col·locar les pròtesis, va tombar la porta del bany amb un bat de criquet i hi va entrar. Es va trobar la seva parella encara "viva", i la va portar a la planta baixa de la casa per traslladar-la a l'hospital. "Va morir als meus braços", va concloure Pistorius.

El velocista va respondre així a la Fiscalia, que l'acusa d'"assassinat premeditat". A més, Pistorius va garantir al tribunal que no marxarà de Sud-àfrica si se li concedeix la llibertat provisional sota fiança que demana el seu advocat.

stats