LLIGA
Esports 18/11/2012

Piqué i Puyol tornen a ser parella

Carles Puyol i Gerard Piqué ja han superat les lesions i tornen a ocupar l'eix de la defensa del Barça. L'equip torna a encaixar un gol en contra, tot i que l'entrenador assegura que això "millorarà".

Martí Molina
2 min
Carles Puyol felicita Leo Messi després d'un dels dos gols. El capità va reaparèixer després d'un mes i mig per la lesió al colze que es va fer contra el Benfica.

BARCELONA.Als tècnics del Barça no els agrada utilitzar el concepte de jugador titular, perquè asseguren que tots tenen opcions de ser-ho. Tanmateix, a l'eix de la defensa hi ha dos jugadors que tenen tots els números de jugar: Carles Puyol i Gerard Piqué. Però els dos futbolistes només han disputat 3 partits junts aquesta temporada. Les lesions han impedit que tanquessin junts la defensa durant bona part del curs, i feia dos mesos que no compartien minuts amb la samarreta blaugrana.

"Sempre és bo recuperar jugadors, i més en aquesta zona, perquè així podrem evitar que algú hagi de disputar molts minuts. [Puyol i Piqué] han estat a un bon nivell, i com més minuts juguin, encara ho faran millor", deia l'entrenador, Tito Vilanova. Més explícit era Andoni Zubizarreta, el director esportiu: "És una parella de centrals que han estat la senya d'aquest equip. Són molt importants", afegia.

Tot i que en el tram final del partit es va témer per una leisó de Puyol, ja que va deixar el terreny de joc al minut 75, Vilanova va aclarir que només havia fet el canvi per precaució: "Jordi Alba s'ha acostat a la banda per dir-nos que tinguéssim en compte Puyol, que estava bé però que potser necessitaria el canvi. I amb els problemes que hem tingut, no he volgut córrer cap risc i he decidit substituir-lo".

Però malgrat que Piqué i Puyol van tornar a jugar plegats, el Barça no va poder mantenir la porteria a zero i va encaixar el 24è gol en contra en 18 partits (una mitjana d'1,3 per enfrontament). Tot i això, Vilanova va assegurar que no estava preocupat. "Si comptem els gols d'estratègia i els que ens hem fet en pròpia porteria, l'estadística baixaria. Però és un aspecte que millorarem segur al llarg de la temporada", assegurava el tècnic.

El vestidor fa autocrítica

Els mateixos futbolistes són conscients que han de millorar, si bé no ho consideren una situació alarmant. "Estem tenint mala sort, perquè gairebé a cada arribada ens fan un gol", comentava Pedro Rodríguez. Una opinió similar a la d'Andrés Iniesta: "Encaixar gols ens preocupa, i intentarem corregir els errors i les posicions, tot i que en el del Saragossa estàvem ben posicionats. Hem de tenir en compte que el rival també juga", apuntava el de Fuentealbilla.

stats