BÀSQUET - EUROLLIGA
Misc 20/10/2017

El Pionir recorda els deures del nou Barça Lassa (90-82)

L’equip blaugrana perd contra l’Estrella Roja el primer partit de la temporada

BarcelonaDesprés d’un bon inici de temporada, al Barça Lassa li quedaven dos dubtes per resoldre. El primer, el seu rendiment fora de casa. El segon, les seves prestacions en atac estàtic. El Pionir va servir per rebaixar l’eufòria i recordar que a l’equip blaugrana encara li queda feina per fer. El conjunt culer va perdre a la pista d’un Estrella Roja capaç de reinventar-se després d’un estiu amb moltes baixes (90-82). Tot i remuntar un desavantatge de 14 punts i arribar als últims dos minuts i mig per davant en el marcador, els jugadors entrenats per Sito Alonso van tancar el partit amb un parcial negatiu d’11-2 que va enterrar les seves opcions.

Falta experiència col·lectiva

“Ha sigut una bona prova per a nosaltres. No hem començat bé perquè quan jugues fora de casa és important seguir el teu esquema de partit. Hem jugat amb massa presses. A la segona part les coses han canviat i hem pogut capgirar el resultat, però no hem jugat bé l’últim tram del partit. El nostres jugadores tenen experiència individual, però això no és suficient i encara necessitem trobar-la com a equip”, va analitzar Alonso.

El Barça Lassa, que no va poder celebrar amb un triomf el seu partit número 400 a l’Eurolliga, va repetir una posada en escena molt fluixa en cada quart i els seus intents posteriors per reconduir la situació mai van tenir la continuïtat necessària. L’Estrella Roja, per exemple, va dominar un primer quart en què el Barça Lassa va fallar 11 dels 16 tirs de camp que va intentar. A més, la seva transició defensiva no va ser bona. La irrupció de Kevin Seraphin no va servir per eixugar l’avantatge local, que al descans era de 12 punts (44-32).

L’equip blaugrana no va tenir una bona tarda a Belgrad, on va perdre 12 pilotes i mai va controlar el rebot. Tot i això, la derrota va deixar una sensació molt diferent a les decepcions de la temporada passada, ja que els jugadors mai van abaixar els braços i van competir fins al final. De fet, el Barça Lassa va ser capaç de recuperar un desavantatge de 14 punts a 16 minuts del final (57-43) i capgirar el marcador (79-80). Thomas Heurtel fer una bona segona meitat en un dia en què Seraphin, que va sumar 16 punts en 15 minuts, va patir massa en defensa.

Milko Bjelica (23 punts) i Taylor Rochestie (22) van ser dos maldecaps constants per a la defensa d’un Barça Lassa que va tenir problemes per adequar la seva intensitat al criteri arbitral. A més, l’equip serbi va saber anul·lar la majoria de situacions de bloqueig directe amb les quals el conjunt blaugrana acostuma a generar avantatges.