EL PORTER
Esports 09/02/2012

Pinto, reforçat amb algunes aturades claus

Toni Padilla

BARCELONA.Queda lluny aquella remor de nervis que se sentia al Camp Nou cada cop que Pinto tocava la pilota durant el partit de tornada dels quarts de final de Copa contra el Madrid. El veterà porter andalús va viure ahir un dia rodó, i va demostrar per què pot ser el porter titular en els partits de la Copa del Rei, i Guardiola l'hi va agrair: "Pinto ens ha tornat a portar a una final, amb els peus ens dóna moltíssim". Com ja va fer en el seu moment aturant un penal a Pep Martí en el partit de tornada de les semifinals de la Copa del 2009, Pinto va ser clau per aconseguir que el Barça es classifiqués per a la final amb dues grans intervencions que van evitar el gol de l'empat dels visitants. La primera va ser en una jugada en què Jordi Alba es va quedar tot sol davant Pinto en els primers minuts de la segona part, el porter va aturar el xut al lateral català del València. I després en un xut des de la frontal de Jonas que va poder treure amb una gran aturada. Al final del partit, Pinto va rebre en primer lloc l'abraçada de Víctor Valdés, que va sortir des de la banqueta per donar suport al seu amic. El públic va reconèixer la bona feina de Pinto corejant el seu nom. Cesc Fàbregas també va agrair la feina dels cordovès: "Tots hem fet la feina, Pinto el primer, perquè ha tret dues pilotes que ens haurien pogut complicar la vida". Aquesta serà la tercera final de Copa del Rei que jugarà Pinto, que era suplent de Cavallero al Celta quan l'equip gallec la va perdre per 3-1 amb el Saragossa el 2001. Amb el Barça ha jugat les dues finals de Copa com a titular, sempre a Mestalla: primer contra l'Athletic (4-1) i la temporada passada contra el Madrid, amb la derrota per culpa del gol del portuguès Cristiano Ronaldo a la pròrroga.