Futbol Femení
Esports 01/02/2012

Homare Sawa admira Xavi i diu que el futbol del Barça és "massa bo" per definir-lo amb paraules

La Pilota d'Or femenina, la japonesa Homare Sawa, s'ha declarat aficionada del Barça i, especialment, del migcampista Xavi Hernández, al qual assenyala com a referència

Efe / Ara
2 min
Shinobu Ohno, Homare Sawa i Kei Hoshikawa, en roda de premsa.

BarcelonaLa japonesa Homare Sawa és a Barcelona per jugar dijous un amistós contra el Barça. En una roda de premsa a l'Hotel Plaza de Barcelona, la Pilota d'Or femenina s'ha declarat aficionada del club blaugrana i, especialment, del migcampista Xavi Hernández, al qual assenyala com a referència.

Sawa va coincidir tant amb Leo Messi com amb Xavi a la gala de la Pilota d'Or a Zuric, on ella i l'argentí van ser distingits amb el trofeu que els acredita com a millors futbolistes del planeta el 2011.

"Xavi és un jugador que m'agrada molt, perquè té arribada, molt control de la pilota i l'última passada. És molt important per al seu equip, i no és un jugador físicament gran ni potent. És meravellós", ha contestat Sawa en ser preguntada pel seu jugador favorit.

La japonesa s'ha convertit en tota una celebritat al seu país des que va guiar la seva selecció a proclamar-se campiona del món, sent millor jugadora i màxima golejadora del Mundial, i per aquests motius són contínues les comparacions amb Leo Messi. Sawa, no obstant això, rebutja mesurar-se amb el talentós jugador argentí, malgrat el seu recent augment de popularitat i portar 80 gols amb la seva selecció. "No estic ni de bon tros a la seva altura. És veritat que vaig estar en la cerimònia de la Pilota d'Or amb ell, però no em veig capaç d'estar al seu nivell, ni de bon tros", ha declarat.

La migcampista sí que ha aprofundit en la seva admiració pel joc del Barça, equip al qual va veure en directe recentment al Japó, quan els de Josep Guardiola es van emportar el Mundial de clubs davant del Santos. "És difícil definir en paraules el joc del Barça. Per descomptat que veig els partits a la tele, i el vaig veure en directe en el Mundial de clubs. El seu joc és alegria, fan feliç la gent. Per mi és difícil qualificar el seu futbol, de tan bo que és", ha indicat.

El seu entrenador, el japonès Kei Hoshikawa, ha anat més enllà i s'ha declarat "enamorat" del joc del Barça. Per això, davant del dubte sobre qui és el millor tècnic del món, davant la dualitat José Mourinho o Pep Guardiola, el nipó no ho ha dubtat: "Tots dos són dos molt bons entrenadors, però en futbol, a més de guanyar, a mi m'agrada jugar bé. Per això crec que Guardiola és el millor entrenador", ha manifestat.

Sawa no podrà enfrontar-se ni a Xavi ni a Messi sobre el terreny de joc, però sí que tindrà l'oportunitat de deixar espurnes de la seva enorme qualitat al Miniestadi contra el Barça femení, en un partit que ha aixecat una gran expectació al seu país d'origen.

Homare Sawa ha reconegut que "és una satisfacció venir a una ciutat com Barcelona", mentre que Kei Hoshikawa ha agraït al Barça haver-los "donat l'oportunitat de jugar aquest amistós". Shinobu Ohno, també present a la sala de premsa, ha manifestat que "començar la temporada –l'INAC està iniciant tot just ara la pretemporada– a Barcelona és fantàstic" i vol "aprofitar i viure una bona experiència".

El seu "Visca el Barça" en acabar la roda de premsa ha demostrat la il·lusió amb la qual les futbolistes asiàtiques encaren aquest duel.

stats