LA LLIGA
Esports 28/02/2012

Permissivitat amb el joc dur dels blancs

Pepe i Messi acumulen cinc grogues i, per tant, estan sancionats aquesta setmana. Mentre que l'argentí veu grogues per mans o per protestar, al defensa blanc n'hi treuen per dures entrades als rivals.

Nuria García
2 min
Pepe escridassa Diego Costa després d'haver rebut un cop de Ramos.

BARCELONA.Que als jugadors del Reial Madrid els àrbitres no els xiulen totes les faltes que fan no és res de nou. A Vallecas vam poder veure com novament l'àrbitre era permissiu amb el joc dur que els blancs van desplegar contra el Rayo Vallecano. De fet, Fernández Borbalán va perdonar l'expulsió a Sergio Ramos per un cop de colze i Pepe, després de dures entrades com la que va fer sobre Piti abans del primer quart d'hora de partit, només va veure una groga en el temps de descompte. De fet, és la setena que veu en tota la Lliga (va ser expulsat amb dues grogues a Sevilla) i, per tant, està sancionat per al pròxim partit. Exactament igual que Leo Messi. "Tot el món demanava que Messi descansés. Doncs Messi descansarà el pròxim partit, igual que Pepe", va ironitzar Pep Guardiola al Calderón.

I és que, mentre que a Messi li ensenyen targetes grogues per simular falta (jornada 3), per protestar (jornada 16) o per mans (jornades 18, 19 i 25), a Pepe n'hi treuen per empentes, cops a la cara o entrades dures. Una dada significativa és que a Pepe li han xiulat tantes faltes en contra com a favor: 26. A més, dels vint partits que ha jugat el portuguès, n'ha acabat sis sense que li xiulessin cap falta en contra (Getafe, Llevant, Osasuna, València, Mallorca i Saragossa).

Més expulsions en contra

Aquesta temporada els blancs han vist com els expulsaven tres jugadors, mentre que s'han vist afavorits

amb una vermella al rival en nou ocasions. Així, els de Mourinho han jugat 248 minuts en superioritat numèrica i han estat 115 minuts en inferioritat. El Barça, tot i que ha vist com expulsaven set jugadors rivals, només acumula 66 minuts jugant amb un home més.

stats