14/01/2012

Perill de contaminació

2 min
Di María no pot aturar Cesc, que condueix la pilota en l'últim enfrontament entre el Madrid i el Barça, al desembre. El d'Arenys té moltes ganes de clàssics.

Penso que tots els socis i seguidors del Barça s'haurien de sentir uns privilegiats pel fet de poder gaudir de dos enfrontaments addicionals contra el Reial Madrid. Mascherano va deixar clar que per als futbolistes és una sort enorme poder disputar partits d'aquesta mena. Per als aficionats crec que també hauria de ser-ho poder-los gaudir o patir (cadascú és com és) de tan a prop. Jugar un clàssic cada mes potser sí que seria excessiu; jugar-ne quatre, cinc o sis per temporada em sembla una delícia.

No és necessari enumerar tots els atractius d'uns partits que enfronten els dos millors equips del món, que, a més, són rivals de tota la vida. L'eliminatòria de quarts de final de la Copa del Rei, però, té un risc extra per al Barça. Aquest tipus de rivalitat genera molta tensió, exigeix una concentració especial i habitualment contamina els partits que s'han de jugar abans i després. El Barça haurà d'anar molt amb compte tant avui contra el Betis com diumenge vinent a Màlaga. La situació a la Lliga no és alarmant però sí delicada i el Barça no es podrà permetre gaires relliscades més si vol tenir opcions a guanyar la quarta consecutiva.

Estic convençut que els partits de Lliga que s'han de jugar abans, durant i després de l'eliminatòria de Copa seran més difícils ara que sabem que el rival a quarts és el Madrid. Per a l'equip de Mourinho, exactament el mateix, amb la diferència que qui té cinc punts a favor és el Madrid (que aquest cap de setmana ja ha fet la seva feina). Hi ha un altre factor que pot perjudicar el Barça: les lesions. Guardiola s'ha quedat amb una plantilla que continua tenint un nivell difícil de superar però que ha perdut uns quants efectius. El calendari comença a fer pujada i el desgast a partir d'ara serà important. Molt probablement Guardiola no podrà repartir els minuts dels propers cinc o sis partits com hauria volgut. La possibilitat de reservar jugadors ha desaparegut.

A l'altra cantó de la balança, la il·lusió de tornar a demostrar que el Barça és millor siguin quines siguin les circumstàncies, la possibilitat de deixar una altra vegada el madridisme en estat de xoc i, sobretot, l'opció de continuar aspirant a guanyar-ho tot. Ens esperen dos partits apassionants. Un luxe. Un privilegi. No se m'acut una manera millor de demostrar que l'equip està preparat per a tot que jugant bé i guanyant avui el Betis.

stats