LLIGA ENDESA
Esports 06/01/2013

Pere Tomàs: "Venir a Badalona fa deu anys em va canviar la vida"

Futur "M'agradaria seguir aquí tota la vida, però en aquest món no saps mai el que pot passar" Reial Madrid "És un partit especial. Per mi és el millor equip de la competició i guanyar serà molt difícil"

àlex Gozalbo
3 min
Pere Tomàs, aler del Fiatc Joventut, al costat d'una cistella.

Pere Tomàs arriba escoltant Fito y Fitipaldis i repetint mentalment alguns moviments de Pete Mickeal i Àlex Mumbrú, dos dels seus jugadors favorits. L'aler serà aquest migdia (12.40 hores, Esport3 i La 1) un dels protagonistes del partit que enfrontarà el Reial Madrid amb el Fiatc Joventut.

Ara que ja has jugat 10 partits, com t'estàs trobant?

Molt bé. Després de debutar a Vitòria se'm va inflamar el genoll. Des que vaig aturar-me i vaig tornar, he notat una millora increïble. L'últim mes m'he trobat molt bé, millor que mai en l'últim any.

Què creus que pots aportar a aquest equip?

He d'intentar agafar més confiança i tornar a ser el d'abans per ajudar l'equip tant com pugui. Puc fer un pas endavant en atac i seguir treballant bé per col·laborar en defensa i en el rebot.

Quin ha de ser l'objectiu?

L'objectiu ha de ser fer la millor temporada dins de les nostres possibilitats. Un club històric com la Penya no pot baixar de categoria i, per tant, el que primer hem d'aconseguir és la permanència. Després es tracta de jugar cada partit com si fos una final i, quan quedin dues o tres jornades, aixecar la vista i mirar si hi ha opcions de classificar-nos per disputar els play-off .

El rival d'avui és el Madrid, el líder.

És un partit especial. Per mi és el millor equip de la competició i guanyar serà molt difícil perquè tan sols ha perdut un partit, i va ser al camp del Barça Regal. Nosaltres no tenim cap pressió i hem d'intentar fer un partit molt seriós. La combinació necessària per guanyar és fer un partit perfecte i que ells no estiguin bé. Si tots dos fem bé les coses, guanyaran ells. Com diu Salva Maldonado, l'objectiu és arribar a l'últim minut amb opcions.

Com es fa per competir contra equips que tenen un pressupost tan superior?

La clau és no cometre errades i mantenir la concentració durant els 40 minuts, fent el millor bàsquet que sabem.

Aquest 2013 farà deu anys que vas arribar a la Penya. Quina valoració en fas?

Molt positiva. Venir a Badalona fa deu anys em va canviar la vida i he tingut la sort de treballar en un club que es preocupa pel planter. És com un somni que s'ha fet realitat.

On t'imagines d'aquí uns anys?

Sempre he dit que Badalona és casa meva. M'agradaria seguir aquí tota la vida, però en aquest món no saps mai el que pot passar. No sé si ells em voldran...

Tens 23 anys, però al vestidor del Fiatc Joventut et toca adoptar el paper de veterà.

Sóc molt jove, però les circumstàncies i la situació del club m'han portat a fer un paper diferent de l'habitual. Des de fa dos anys em toca. Jordi Trias i Albert Oliver m'ajuden molt. També he tingut molta sort amb els companys que han passat pel club, que no han donat cap problema i s'han adaptat de pressa.

Juan Antonio Orenga és el nou seleccionador. ¿Et veus amb opcions de rebre la seva trucada?

Ara mateix no. És una possibilitat que veig molt llunyana. El primer és consagrar-me com un jugador important al meu equip. L'objectiu és acabar la temporada sent el Pere Tomàs d'abans o fins i tot una mica millor.

Superar la lesió t'ha fet més fort?

M'ha fet madurar. Ara que estic bé, gaudeixo el triple que abans. Sóc conscient que tinc una sort increïble. Has de lluitar cada dia perquè no saps quan et pot passar una cosa dolenta. La fase més dura va ser la primera, quan no sabia exactament què tenia. Vam provar durant sis mesos molts tractaments i no van donar resultat. Després de l'operació, tot va ser més senzill perquè els terminis i els objectius estaven perfectament definits.

stats