DERROTA DEL DKV JOVENTUT Anàlisi
Esports 06/03/2011

Pepu Hernández deixa el seu currículum a Madrid

àlex Gozalbo
2 min
Pepu Hernández en el Reial Madrid-DKV Joventut.

Dimarts farà un any que Pepu Hernández va arribar a Badalona per fer-se càrrec del DKV Joventut, un equip amb el qual, va dir, l'unien "moltes coincidències, tant en la forma de pensar com en la filosofia". Ahir, el tècnic no va estar lluny de sorprendre amb un conjunt farcit de jugadors joves a la Caja Mágica, en què la dimissió d'Ettore Messina ha deixat descol·locat a tothom.

És cert que la Penya va perdre per 18 punts de diferència (78-60) amb el Reial Madrid i que va sumar la cinquena derrota en els últims sis partits, però també ho és que el DKV Joventut va presentar batalla durant 35 minuts, fins que va encaixar un parcial de 15-0. Ho va fer, a més, fidel al llibre d'estil de Pepu Hernández, apostant pel joc dinàmic i per la gent jove. Ahir l'entrenador, a qui el Reial Madrid aspira a situar en el lloc de Lele Molin, va fer debutar Marko Todorovic, un aler-pivot de la generació del 92 amb 210 centímetres i molta qualitat per guanyar-se el pa amb el bàsquet.

Pepu Hernández va saber trobar molt bé els avantatges que els centímetres li oferien. Per una banda, Pere Tomàs portava els seus defensors al pal baix. Per l'altra, Will McDonald buscava Ante Tomic, molt més alt i lent. La tàctica li va donar una renda de nou punts.

Després es va apoderar del ritme, tot gràcies a una bona alternança entre la defensa individual i la zonal. El que fos per incomodar un rival que, amb les baixes de la Penya, hauria de ser molt superior.

El partit es va igualar al segon quart, però es va decidir a l'inici del tercer període, quan els jugadors del DKV Joventut es van acomodar en defensa, especialment a l'hora d'esquivar els bloquejos dels rivals, en què van optar pel canvi. "El partit es va resoldre en aquest punt, quan vam estar malament, especialment en defensa", apunta Pepu Hernández.

La reacció del DKV Joventut va arribar de la mà de David Jelinek, que va anotar 10 dels seus 15 punts de manera consecutiva. Suficient per dibuixar la por a les cares dels jugadors del Reial Madrid, però no per guanyar el partit, que hauria estat el dissetè triomf en 37 partits oficials de Pepu Hernández com a tècnic de la Penya.

El Reial Madrid de Lele Molin, per la seva banda, es va assemblar molt al d'Ettore Messina; en les coses bones (bona ocupació dels espais) i en les dolentes (apatia d'alguns). Normal. Tampoc s'esperava una cosa diferent amb un únic entrenament de separació després de tants anys junts.

Dia clau a Manresa

L'Assignia Manresa té aquest vespre (19 hores) un partit clau al Nou Congost, en què tindrà com a rival el Meridiano Alacant. Els dos equips aspiren a allunyar-se dels últims dos llocs de la classificació. A més, el Regal Barça visita Fuenlabrada (12.30 hores, Esport3), una pista sempre incòmoda.

stats