LES SANCIONS DEL COMITÈ
Esports 24/03/2012

Pepe i Ramos, salvats pel Comitè

El Comitè de Competició ha tornat a provocar polèmica amb les seves decisions. Ha sancionat Pepe amb només dos partits per dir "fill de puta" a l'àrbitre i ha indultat Ramos.

Albert Solé
3 min
Pepe i Ramos, salvats pel Comitè

BARCELONA.El Comitè de Competició, presidit pel ja famós Alfredo Flórez, va prendre ahir una sèrie de decisions polèmiques, en forma de sancions i indults, pels incidents protagonitzats pel Reial Madrid al Madrigal. Els dos casos més cridaners van ser els de Pepe i Sergio Ramos: en el primer cas perquè Flórez va considerar que dir-li "fill de puta" a Paradas Romero només és menyspreu i no un insult, i en el cas de Ramos -que va ser expulsat amb dues targetes grogues- perquè el Comitè li ha anul·lat la primera (i, per tant, avui podrà jugar), ja que no està prou justificada.

Per fer més surrealista el dia d'ahir, el portaveu oficial de José Mourinho, l'experiodista portuguès Eládio Paramés, va dir a través de Twitter que els perjudicats amb les sancions en realitat són ells, perquè ara Ramos queda amb 4 targetes grogues i es podria perdre el partit de Pamplona si avui veu la cinquena: "Conclusió: L' organització segueix treballant tan bé que fins i tot fa pensar que són amics nostres. Aplaudiments!"

Amb Pepe creen un precedent perillósCompetició considera que 'fill de puta' no és un insult

Quan es va fer pública l'acta del partit a Vila-real i es va veure que l'àrbitre Paradas Romero havia escrit que Pepe li va dir al túnel de vestidors "Quin atracament, fill de puta!" es preveia una dura sanció, i més amb els seus antecedents. Però el Comitè de Competició va fer una interpretació suau de fill de puta i ho va considerar només com un menyspreu -de 2 a 3 partits- en lloc d'un insult -de 4 a 12-. A més, Flórez també li ha tret la groga que va veure durant el partit, perquè creu que no va simular la falta.

Apel·lació renya CompeticióNo rebaixa les sancions i creu que Pepe es mereixia més

El Madrid no en va tenir prou amb aquestes sancions benèvoles del Comitè de Competició, i, buscant més clemència, va presentar recurs al Comitè d'Apel·lació. Però la segona instància del futbol espanyol no va admetre cap dels recursos del Madrid, i fins i tot en el cas de Pepe va assenyalar que fill de puta és més que un menyspreu i que calia sancionar-ho com un insult, amb una sació d'entre 4 i 12 partits. Però en la justícia esportiva el Comitè de Apel·lació no pot augmentar una sanció, sinó que només pot rebaixar-la o eliminar-la.

A Ramos li treuen la primera grogaFlórez creu que la reiteració de faltes no és prou motiu

Una de les sancions que semblaven més segures, la de Sergio Ramos per l'expulsió amb doble groga -com Alves-, el Comitè no l'ha vist igual. El Madrid havia presentat recurs per absolutament totes les targetes que va ensenyar Paradas Romero, i Flórez va acceptar la de Pepe i la primera de Ramos, que va ser per "infringir persistentment les regles del joc", és a dir, per reiteració de faltes. Doncs el Comitè considera que no és una causa prou justificada, i ha anul·lat la targeta. El problema és que els àrbitres escriuen les actes dels partits amb un programa informàtic, i quan han d'escriure la raó d'una targeta se'ls desplega un ventall de raons, en què ells han de triar, i "infringir persistentment les regles del joc" n'és una. Per tant, si aquest no és un motiu suficient per ensenyar una targeta, primer hauríem de canviar el programa; després, el reglament sí que considera la reiteració de faltes.

Mínima sanció per l'expulsió de MourinhoA l'acta no apareix que li va dir "fill de puta" a l'àrbitre

L'entrenador del Madrid només haurà de complir un partit de sanció, avui al Bernabéu, per l'expulsió del Madrigal, tot i que les càmeres de televisió van captar clarament com el portuguès també li deia "fill de puta" a Paradas Romero, però l'àrbitre no ho va fer constar a l'acta, i, per tant, la sanció ha sigut la mínima, d'un partit. En canvi, el preparador físic de Mourinho, Rui Faria, que va ser expulsat per quarta vegada aquesta temporada, només va ser sancionat amb dos partits, quan l'última vegada li van caure tres partits precisament per reincidència.

El cas Piqué, arxivat, i per a Alves només un partitCompetició no té en compte les paraules del brasiler a Teixeira

Des de Madrid -concretament, el diari Marca- s'havia fet molta pressió perquè Alves rebés més d'un partit de sanció -el que li tocava per les dues grogues-, per haver-li dit a Teixeira Vitienes en el moment de l'expulsió "Això teu és increïble". Alfredo Flórez no n'ha fet cas i només l'ha sancionat amb el partit que li tocava. I en el cas de Piqué, com ja feia dies que es rumorejava, el Comitè ha arxivat la denúncia dels àrbitres per haver dit que la seva expulsió contra l'Sporting havia sigut premeditada, i no haurà de pagar cap multa.

stats