ELS JOVES
Esports 03/04/2011

En Pep demostra amb fets que confiava en Thiago

Martí Molina
2 min
Thiago va jugar els 90 minuts al Madrigal a un bon nivell.

Barcelona.Guardiola sorprenia a la roda de premsa abans del partit contra el Vila-real dient que confiava més en Thiago que en el seu propi pare. I tenia raó, el de Santpedor. El tècnic va donar la titularitat al jugador del filial -la primera vegada que ho feia en partit de Lliga-, i aquest va jugar els 90 minuts de la victòria dels blaugranes al Madrigal.

El Barça afrontava el partit amb moltes baixes, almenys una per línia. Una d'aquestes, la del sancionat Xavi Hernández. El jugador de Terrassa, el cervell de l'equip, havia de ser substituït per algun altre jugador de toc i amb capacitat de construir jugades i repartir la pilota amb criteri. I Thiago va ser l'escollit per a l'ocasió. Guardiola va optar per situar-lo a la posició de Xavi, fent parella amb Keita. La baixa inicial de Messi, a la banqueta, feia que Iniesta ocupés l'extrem, mentre que Mascherano els guardava les espatlles al mig del camp.

Thiago va aprovar amb nota l'examen del Madrigal, en un dels partits claus de la temporada. El jugador del filial no es va arronsar, va saber mantenir la pilota, obrir joc quan tocava i pensar més en la porteria rival que en la seva. El migcampista va ser especialment actiu en els primers minuts, quan va buscar repetidament passades interiors que per ben poc no van poder completar els davanters. L'únic retret són un parell de pèrdues en zona perillosa, però que van ser compensades pel bon treball de l'equip.

Per tot això, el jugador va rebre l'elogi del seu entrenador. "Li és igual on juga i no s'amaga", deia Guardiola, que afegia: "Aquests dies que ha jugat al filial ha estat esplèndid. Ens ha demostrat que té cap i és un bon senyal per al futur".

Amb 8 jugadors del filial

L'entrada de Jonathan dos Santos durant els últims minuts va fer que el Barça acabés amb vuit homes sortits de la Masia. El jugador mexicà va entrar al minut 83 de partit i la seva entrada va servir per demostrar la confiança de l'entrenador del Barça en el planter, ja que el partit encara no estava tancat.

stats