Esports 24/03/2012

Pep Guardiola: "Sis punts són molts punts"

Pep Guardiola va voler centrar l'atenció de la roda de premsa en el partit d'avui contra el Mallorca i, com sempre, va ser molt discret a l'hora de comentar els fets protagonitzats pel Reial Madrid.

Luana Valls
2 min
PEP, CONCENTRAT  No vol descentrar-se amb les polèmiques del Madrid.

BARCELONA.Després de la polèmica actuació de l'equip blanc (per l'expulsió de tres jugadors i dos tècnics, entre ells Mourinho) durant el partit de dimecres contra el Vila-real, la compareixença de Pep Guardiola en roda de premsa s'esperava amb més expectació de la normal.

El tècnic blaugrana va voler centrar tota l'atenció en el partit d'avui (18 h) contra el Mallorca, però malgrat que va intentar evitar parlar dels fets ocorreguts al Madrigal i de la crisi del Madrid, no va poder escapar-se de comentar-ne algun aspecte.

Tot i que Guardiola va deixar clar que no havia vist el partit del Madrigal -"No tot és futbol, tenim família, dona, nens, de vegades veus una pel·lícula o vas al cinema. A La 2 feien una pel·lícula"-, les preguntes relacionades amb l'equip blanc van ser inevitables. "Millor que empatés que no que hagués guanyat. Estem per darrere, estic més content que si haguessin guanyat, esclar". Tot i així, continua defensant el discurs dels dies anteriors: "Segueixo pensant que 6 punts amb el Madrid són molts punts. És millor que estar a 10, esclar, però no podem pretendre que el Madrid empati cada dia, i segur que tornaran a guanyar de seguida". I afegia: "Guanyar els 10 partits que queden no serà una tasca fàcil, i ara tots els equips ens hi juguem moltes coses. L'única possibilitat que hi ha és fer la nostra feina. De què serveixen els resultats dels altres si no guanyem els nostres partits?"

Guardiola també va contestar la pregunta sobre si ell alguna vegada deixaria de donar una roda de premsa després d'un partit: "Cadascú fa el que sent que ha de fer. No m'agrada que em donin lliçons, i no m'agrada donar-ne [...]. Tota la guerra psicològica s'acaba quan la pilota comença a rodar, i només val el joc. L'única psicologia és saber què has de fer per guanyar el rival".

Objectiu, Mallorca

Sobre com afronten aquest partit contra els mallorquins de Joaquín Caparrós, el de Santpedor va assegurar que el fet d'haver retallat quatre punts al Madrid en quatre dies no canvia les coses: "Hauríem anat a Mallorca a guanyar, i ara anirem a guanyar igualment, no canvia res estar a 6 punts".

Parlant estrictament del partit, Guardiola va comentar que el d'anada no es pot agafar com a referent, ja que feia molt poc que Caparrós estava al capdavant de l'equip. "Ara ja ha fet del Mallorca un equip seu, els seus equips són reconeixibles, porten el seu segell, i estan al millor moment de la temporada. Mallorca sempre ha sigut una plaça molt complicada per a nosaltres", assegurava.

Per a aquest partit el tècnic blaugrana té nombroses baixes, sobretot en la zona de la defensa. Malgrat tot, Guardiola es mostrava tranquil amb aquesta situació, que ja és coneguda: "Tenim baixes, doncs jugarem amb els dels filial". A la convocatòria n'han entrat quatre i Guardiola té plena confiança en ells: "Dels 19 que van a Mallorca, 15 o 16 són fets aquí, a casa, aquest és el nostre triomf".

stats