Esports 19/09/2017

La Penya torna a Europa amb victòria

Triomf contra el Dinamo Tbilissi (60-72)

G.r.

BarcelonaEl Divina Seguros Joventut va guanyar amb solvència l’anada de la primera eliminatòria de la Basketball Champions League a la pista del Victòria clara en el retorn del conjunt dirigit per Diego Ocampo a Europa. Els verd-i-negres feia més de set anys que no disputaven un partit d’una competició continental. Va ser el 9 de març del 2010, quan van caure a casa contra l’Alba Berlín (62-68) en l’última jornada del Top 16 de l’Eurocup.

A falta del partit de tornada, el bon resultat d’ahir acosta l’equip a la següent fase del torneig, la penúltima abans de la tradicional fase de grups. Jerome Jordan i Patrick Richard van monopolitzar les bones accions dels visitants durant el tram inicial de l’enfrontament. El segon quart va ser per al jove Neno Dimitrijevic. El jugador verd-i-negre va assumir la responsabilitat ofensiva quan el ritme era irregular. Els locals s’acostaven en el marcador i l’Sports Palace de Tbilissi pressionava per capgirar el marcador, 29-30 al descans.

La Penya finalment va decidir el partit amb un gran tercer quart. Els triples de Xabi López-Arostegui i Albert Ventura després del descans entre períodes van ser claus. El duel, finalment, es decidirà a l’Olímpic. “Important victòria fora de casa, però això només és la primera part”, comentava Sergi Vidal a les xarxes socials.