BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 30/01/2012

La Penya se sobreposa a l'expulsió de Maldonado i supera el Manresa

David R. Jover

Els primers vint minuts de partit entre el Fiatc Joventut i l'Assignia Manresa van ser una dura batalla. L'expulsió de Salva Maldonado a l'inici del segon quart per dues faltes tècniques va convertir l'Olímpic de Badalona en una foguera i va fer que els del Bages s'acabessin cremant.

I és que el matx va tenir dues parts ben diferenciades. A la primera els de Jaume Ponsarnau van ser superiors i van tenir en Justin Doellman -19 punts al descans i 32 en total- el seu millor home. El Manresa va marxar al descans amb quatre punts d'avantatge, 43-47, però en el segon temps la Penya va treure el caràcter i va convertir la irritació del públic amb els àrbitres en la seva força per tirar endavant el partit.

De la mà del molts cops qüestionat Pooh Jeter i del pivot Ty Williams el Joventut va remuntar i fins i tot va arribar a tenir una renda de nou punts, 71-62, en acabar el tercer període, en què els verd-i-negres van fer 28 punts i van poder fer una de les coses que més els agrada: córrer.

En els últims deu minuts la tendència no va canviar i l'Assignia Manresa, tot i intentar-ho, no va poder capgirar el marcador i va acabar perdent per tretze punts, 92-79, en la que va ser la millor anotació de la temporada de la Penya, que es va sobreposar a l'expulsió del seu tècnic.

D'altra banda, el Barça Regal va apallissar l'Ucam Múrcia per trenta-set punts, 90-53, i segueix coliderant la Lliga Endesa amb el Reial Madrid, que va superar el seu futur rival a la Copa del Rei, el Fuenlabrada, per 57-79.