LLIGA ACB
Esports 03/01/2011

La Penya té més a prop la Copa

L'actuació de Carl English, autor de 33 punts, i Will McDonald, 24, catapulta els verd-i-negres. Les derrotes dels rivals directes, combinades amb la victòria del Regal Barça a Bilbao, deixen la Copa a un pas.

David Jover
2 min
DKV, Joventut

BARCELONA.El primer objectiu de la temporada del DKV Joventut sembla que s'assolirà.

A principi de curs, i veient les dificultats econòmiques que travessen els badalonins, ningú esperava que l'equip que dirigeix Pepu Hernández comencés tan bé. Set victòries en els primers deu partits deixaven oberta una porta per a l'esperança d'un equip que tenia com a repte estar entre els vuit primers classificats al final de la primera volta de la Lliga ACB.

Una mala ratxa de tres derrotes consecutives davant el Granada, el Regal Barça i el Gran Canària va posar en dubte la consistència dels badalonins, però ahir les incerteses van desaparèixer.

Ahir, de la mà de Carl English (33 punts), i Will McDonald (24 punts), la Penya va aconseguir sumar el vuitè triomf de l'any davant l'Unicaja (89-85). No va ser fàcil, ja que van arribar a perdre per tretze punts, 24-37, en el minut dotze després d'una allau de triples dels malaguenys. A la represa, i amb Will McDonald com a estrella, els verd-i-negres van posar la directa i van arribar a liderar per setze punts (75-59). En els últims minuts l'Unicaja es va apropar però no va poder donar la volta al partit.

Anderson salva el Barça Qui va patir fins al darrer segon va ser el Regal Barça. Davant el Bilbao Basket, els blaugranes, que ja estan classificats matemàticament per a la Copa del Rei, no van assemblar-se gens a l'equip que va humiliar el Reial Madrid fa quatre dies.

La falta d'agressivitat i de velocitat en les transicions ofensives va pesar massa en el conjunt de Xavi Pascual, que quan faltava un minut i mig perdia per cinc punts de diferència (63-58). Però en bàsquet tot canvia en un no-res i això va servir perquè Lorbek, amb un triple, i Alan Anderson, amb dos tirs lliures i un llançament molt plàstic des de cinc metres, capgiressin el matx i donessin al Regal Barça l'onzè triomf de l'any, que el manté en el liderat.

El patiment final va venir acompanyat pel desencert de Navarro, que va fallar nou tirs.

stats