LLIGA DE CAMPIONS
Esports 15/05/2011

Pensar en Wembley i en un futur molt dur

N. Arroyo / T. Padilla
4 min
Puyol, optimista El capità jugant amb Xavi i  un nen en la festa per celebrar  la Lliga. Puyol confia  arribar físicament pletòric  a Wembley.

Josep Guardiola i Sandro Rosell ja fa temps que pensen en el futur. I el futur no és només Wembley. El tècnic de Santpedor va admetre just després de guanyar la Lliga a València que aquest equip pot millorar i hi ha algunes posicions que es poden reforçar.

La preparació d'un equip sempre és complicada. Cal mirar el calendari a dues velocitats. Mirar-lo partit a partit, planificant setmanes i estudiant rivals, i mirar més enllà per veure el conjunt global. El Barça sap que aquesta primera temporada pot acabar amb una rialla si es guanya a Wembley, però també sap que un segon èxit significaria carregar encara més un calendari que serà més exigent que mai: el de la temporada 2011/12. En cas de derrotar el United, tocaria afegir a un mes d'agost ja prou carregat una Supercopa d'Europa contra el Porto o l'Sporting de Braga, els finalistes de l'Europa League.

El proper estiu, de fet, serà ben complicat. Un cop s'acabi la final de Wembley, encara quedarà jugar un partit amistós a São Paulo contra el Corinthians. A falta de la confirmació oficial, es jugaria entre l'1 i el 2 de juny. Després la major part de jugadors del primer equip encara haurien de jugar amistosos amb les seves seleccions. Els estatals, als Estats Units i Veneçuela durant la primera setmana de juny. És a dir, tres partits a l'altra banda de l'oceà amb dos vols d'anada i tornada. Acte seguit, per fi començaran les vacances per a una plantilla que ja venia de jugar el Mundial de futbol de Sud-àfrica. Ara, els jugadors que formin part de la selecció sub-21 (Bojan, Thiago o Fontàs) es poden trobar jugant la fase final de l'Europeu a partir del dia 11 de juny. Tot just 15 dies després d'haver jugat l'amistós al Brasil amb el Barça.

A mitjans de juliol el Barça tornarà a la feina amb dos amistosos a Munic i un a Split (Croàcia) per començar. Després, tocarà la gira pels Estats Units amb tres partits programats a Miami, Dallas i Washington. El problema és que al mes de juliol també es juga la Copa Amèrica de futbol a l'Argentina, amb la presència dels internacionals de l' albiceleste (Messi, Mascherano i Milito) i de Dani Alves. Aquests jugadors, doncs, s'uniran a l'equip segurament just abans de l'inici de la gira nord-americana.

Una Eurocopa a l'horitzó

La preparació, doncs, serà més complexa que mai, ja que el mes d'agost serà molt competitiu, amb els dos partits de la Supercopa estatal contra el Reial Madrid i les dues primeres jornades de Lliga. A més, caldria sumar-hi la Supercopa d'Europa per al dia 26 d'agost si es guanya a Wembley. En aquest cas, el Barça ajornaria el seu partit de la segona jornada. Jugar a Mònaco aquest torneig també significaria volar al mes de desembre al Japó per jugar el Mundial de Clubs. I tot plegat pensant que, anant encara més enllà, l'estiu del 2012 es juga una Eurocopa de futbol a Polònia i Ucraïna, on hi haurà bona part dels membres de la plantilla. El mes de juny, doncs, serà l'única oportunitat per descansar per a bona part dels campions de Lliga. Un maldecap que Guardiola té present. I Rosell també, ja que ja ho ha parlat amb el seu tècnic. Reforçar la plantilla, doncs, serà una prioritat aquest estiu. I cuidar la preparació física després d'un nou curs marcat per les lesions, una altra prioritat.

La prèvia de Wembley

Si el club ja treballa molt per aquesta temporada 2011/12, en que caldrà sumar-hi l'exigència que plantejarà un Madrid que es reforçarà molt incidint a tenir una plantilla forta físicament, a la vegada es pensa en el dia a dia. I el dia a dia és pensar en Wembley. Ahir Guardiola admetia que avui es buscarà guanyar el Depor, però que tothom hauria d'entendre que la prioritat del Barça és la final de la Lliga de Campions.

Josep Guardiola va avançar ahir en la roda de premsa prèvia al partit contra el Deportivo de la Corunya que després de jugar contra els gallecs donarà festa als seus jugadors. "Després del partit tindrem dos dies i mig de festa en els quals no vull ni que ens veiem. Després caldrà agafar el to i arribar tan bé com puguem a Londres. Estic convençut que la gent hi arribarà bé", va bromejar el de Santpedor.

Dimecres a la tarda, doncs, es tornarà a la feina pensant més en Wembley que no pas en l'última jornada de Lliga, a Màlaga. El pla del cos tècnic és que els jugadors arribin a la cita de Londres alliberats de pressió mentalment i a un bon nivell físicament. "Prefereixo arribar així que com ho vam fer a Atenes. Amb una setmana de marge de descans hauríem competit molt millor aquella final, tot i que aquell Milan potser ens hauria guanyat igualment. Però llavors va ser impossible desconnectar de la Lliga que es va guanyar contra un Deportivo molt exigent. Per això vam donar tanta importància a tancar la Lliga al camp del Llevant", va reconèixer un Guardiola que aspira a poder fer jugar el seu onze de gala. Per això li cal tenir llestos Abidal i Puyol, i no perdre Sergio Busquets, que sabrà dilluns si la UEFA el castiga o no.

Puyol i Abidal

Guardiola va admetre ahir que caldrà anar amb compte quan es parla d'un Carles Puyol que s'ha estat molts mesos sense jugar i que encara no està al 100%: "El Carles va estar tres mesos parat, va fer un esforç contra el Madrid i des de llavors segueix un pla personal i intentem gestionar-lo perquè pugui estar a la final. Esperem que la setmana que ve es pugui incorporar al grup", va dir ahir Guardiola.

Si Puyol pot jugar al centre de la defensa al costat de Gerard Piqué, quedaria només per decidir el lateral esquerre. La idea del cos tècnic és posar-hi Éric Abidal. Després de jugar 60 minuts al camp del Llevant, les sensacions són immillorables. El francès va acabar el partit fos físicament, però és normal en un jugador que va estar-se massa setmanes sense entrenar-se. Ara disposa de quinze dies i dos partits per anar agafant ritme i poder jugar la final de la Lliga de Campions. Una final de campions amb què Guardiola aspira a carregar encara més un calendari que serà un repte majúscul la propera temporada.

stats