CONTINUÏTAT DEL BLOC CAMPIÓ
Esports 06/07/2011

Pedro, al nivell de Messi

El Barça va ampliar ahir el contracte de Pedro Rodríguez, a qui lliga fins al 2016. El jugador canari és, juntament amb Leo Messi, l'únic que ha allargat el seu contracte fins a aquesta data.

Nuria García
2 min
Pedro, al nivell de Messi

Barcelona.Pedro Rodríguez ja fa temps que va deixar de ser Pedrito, com se'l coneixia quan va debutar amb el primer equip de la mà de Frank Rijkaard, procedent del filial, el gener del 2008. Després de la gran temporada que ha fet, el Barça l'ha volgut premiar aquest estiu augmentant-li la clàusula de rescissió i ampliant-li el contracte, i el deixa al nivell de Leo Messi pel que fa a la durada. Una cosa que està a l'abast de pocs, només dels cracs. Pedro s'equipararà així al crac argentí, i demostra, una vegada més, que és una peça important en els esquemes del tècnic, Pep Guardiola.

A partir de demà, que és quan signarà el nou contracte fins al 2016, el davanter canari passarà a tenir una clàusula de 150 milions d'euros (l'actual era de 90), i igualarà les de Víctor Valdés, Dani Alves i Sergio Busquets. Precisament amb el migcampista de Badia és amb qui Pedro gairebé ha calcat la trajectòria des que Guardiola va asseure's a la banqueta del Barça, primer al filial i després al primer equip.

De fet, Pedro ha tingut una progressió espectacular. L'any 2004 va arribar al club blaugrana per jugar al juvenil i al Barça B a Tercera Divisió i, després de quatre temporades, va passar a tenir el primer contracte professional l'any 2009. Tenia una clàusula de rescissió de 75 milions d'euros que aviat es va quedar petita. Durant aquell any, Pedro va aconseguir una fita que cap jugador havia aconseguit: marcar un gol en cadascuna de les sis competicions. El davanter canari va veure porta, almenys en una ocasió, a la Lliga, a la Copa del Rei, a la Lliga de Campions, a la Supercopa d'Espanya, a la Supercopa d'Europa i al Mundial de Clubs.

I, després d'aquella exhibició, les millores contractuals no es van fer esperar. L'any següent, el 2010, abans de marxar cap a Sud-àfrica per jugar el Mundial amb la selecció espanyola, el llavors president del Barça, Joan Laporta, li va ampliar el contracte fins al 2015 i va augmentar la clàusula a 90 milions. I ara, novament, el club li ha regalat una nova millora, equiparant-lo als jugadors més destacats i reconeguts de l'equip, i lligant-lo, ja que aquest estiu han estat diversos els clubs que s'han interessat en els serveis del canari. Amb ell, el Barça segueix amb la seva política d'apostar pels jugadors que es formen a les categories inferiors i que triomfen al primer equip.

1987: generació de cracs

Pedro va néixer l'any 1987, justament el mateix any que Leo Messi i Gerard Piqué. L'argentí i el central català sí que van coincidir a les categories inferiors del club, però Pedro va arribar més tard, quan Piqué ja havia volat al Manchester United i Messi ja demostrava de què era capaç al primer equip. El canari va arribar al club justament l'any que el juvenil va aconseguir el triplet, una fita que s'ha aconseguit novament aquesta temporada.

Ara, quan tots tres s'han trobat al primer equip, han demostrat que la collita del 1987 és una generació de cracs. Messi brilla amb llum pròpia, Piqué és un dels millors centrals del món i Pedro s'està convertint en un jugador determinant que sempre apareix en els moments claus. I està lligat fins al 2016.

stats