BÀSQUET: NBA
Esports 21/12/2011

Pau Gasol, atrapat en l'apatia d'uns Lakers en reconstrucció

àlex Gozalbo
2 min

BARCELONAEls Clippers es van imposar als Lakers en el primer partit de pretemporada (95-114) exhibint una superioritat evident contra un equip apàtic farcit de jugadors dolguts en el seu orgull personal, especialment Pau Gasol i Andrew Bynum.

"Sóc un professional", va dir Pau Gasol amb cara de pomes agres. L'aler pivot català, molt estimat per l'afició dels Lakers, que el va ovacionar, tracta d'abstreure's de les intencions dels propietaris de la seva franquícia, que encara el volen traspassar. Contra els Clippers va sumar 16 punts i 7 rebots a l'Staples Center.

Des que l'any 1984 els Clippers es van traslladar de San Diego a Los Angeles, la franquícia de la NBA ha sofert una desgràcia rere una altra. Lesions greus (Danny Manning), jugadors que preferien competir a Itàlia (Danny Ferry) i eleccions surrealistes (van preferir Michael Olowokandi a Dirk Nowitzki, Paul Pierce o Vince Carter) formen part de la història d'un equip amb fama de maleït. A Los Angeles els Lakers s'associen amb el glamur i els Clippers amb la mala sort. Ara un traspàs, el de Chris Paul, amenaça d'alterar aquesta jerarquia.

Després de quedar eliminats contra els Dallas Mavericks la temporada passada, els Lakers van decidir renovar l'equip. Mike Brown va ocupar el lloc de Phil Jackson a la banqueta i tots els jugadors, excepte Kobe Bryant, van ser declarats transferibles. L'objectiu era enfortir l'equip defensivament i fer-se amb dues estrelles: Chris Paul i Dwight Howard. Quan l'acord amb el base dels Hornets estava tancat en una operació que enviava Pau Gasol als Houston Rockets, la NBA va vetar el traspàs i Paul va acabar sent traspassat als Clippers.

Un conjunt empitjorat

A quatre dies de començar la temporada, els Lakers han deixat escapar Lamar Odom i tan sols s'han reforçat amb Jason Kapono, Darius Morris, Andrew Goudelock, Gerald Green, Josh McRoberts i Malcom Thomas. El bagatge és clarament deficitari.

Els Clippers, en canvi, tenen un equip per aspirar a moltes coses. Des que l'any 1984 es van traslladar a Los Angeles tan sols han quedat per davant dels Lakers en quatre ocasions. Si no hi ha més canvis, els analistes creuen que aquesta temporada arribarà la cinquena.

stats