NBA ALL-STAR Anàlisi
Esports 21/02/2011

Pau Gasol, del Partit de les Estrelles a reparar els Lakers

àlex Gozalbo
2 min
Los angeles és casa seva Pau Gasol signa autògrafs  als aficionats durant un moment de descans el cap  de setmana de l'All-Star.

Alguna cosa no funciona als Lakers, que demà reprenen la competició després del parèntesi de l'All-Star. Ho faran jugant set dels pròxims deu partits lluny de l'Staples Center, on anit es va disputar l'esperat Partit de les Estrelles. Ara cal treure's l'esmòquing d'aquests dies de festa i posar-se l'uniforme de treball.

El paper de Pau Gasol ha de ser clau en la reconstrucció dels Lakers. "Hem fet poca anàlisi". "Ara ens asseurem com un equip i enfocarem la situació de la millor manera possible perquè no tornem a patir derrotes com les últimes", diu el català.

El joc dels Lakers es basa en el triangle ofensiu, un sistema que segons les dades amb què treballa Synergy Sports Technology acaba el 40,1% de les vegades amb un tir de Pau Gasol. L'empresa xifra en 353 les possessions que ha finalitzat l'ala pivot de les 881 totals.

Gasol ho explica al diari ARA: "Amb aquest sistema és més fàcil jugar. La qualitat dels jugadors facilita molt la creació dels espais. Aquest triangle dóna moltes opcions, simplement has de llegir com t'estan defensant".

El català ha après a treure partit del triangle ofensiu fins i tot quan ell comença l'atac des del costat dèbil, allunyat dels tres jugadors claus del sistema de Phil Jackson. Gasol aprofita les ajudes defensives per anar cap on és la pilota, rebre per sorpresa i anotar. Tot en un obrir i tancar d'ulls.

El jugador dels Lakers, que anit va començar el Partit de les Estrelles des de la banqueta, té clar quin és el problema del seu equip: "La falta de ritme i de confiança d'alguns companys ens ha passat factura". "No trobem la unitat que hauríem de tenir i els equips aprofiten aquestes esquerdes", opina mentre ja pensa en com recuperar el nivell de l'equip campió.

stats