REIAL MADRID
Esports 10/04/2011

Passeig inesperat abans del clàssic

El Reial Madrid va guanyar 0-3 a San Mamés amb un equip format per teòrics suplents. Dos penals sobre Di María van decantar la balança a favor dels visitants. Els blancs segueixen a punts 8 del Barça.

Adrià Soldevila
Ricardo Kaká va marcar dos gols ahir a San Mamés, els dos de penal.

Barcelona.El Reial Madrid va aconseguir ahir tres punts més en la lluita pel títol de Lliga amb el FC Barcelona, però ho va fer amb un equip molt condicionat pels pròxims partits, primer davant el Tottenham a la Lliga de Campions i posteriorment amb el màxim rival, el dissabte que ve al Santiago Bernabéu.

José Mourinho va decidir sortir al terreny de joc de San Mamés amb un onze sense algunes peces claus, com els centrals Pepe i Carvalho, el primer col·locat com a pivot, els migcampistes Xabi Alonso i Khedira, i els cracs de la davantera, Cristiano Ronaldo i Özil. El tècnic portuguès va configurar un onze que, a priori, podia semblar de poca fiabilitat davant un rival en bona ratxa i en un estadi ple de gom a gom, amb l'afició enganxada al terreny de joc. Eren l'escenari i les condicions adequades per a una nova derrota blanca i una Lliga finalment llençada pel Reial Madrid. Però una banda dreta convertida en autopista, aprofitada pels visitants i una acceleració innecessària dels locals, van fer que cap d'aquestes condicions tingués la importància que tothom esperava.

Aviat es trenca el partit

Tant la primera part com la segona, van començar malament per al conjunt local. Primer Gorka Iraizoz, i després Castillo, van fer caure Di María a l'àrea i van provocar que Kaká marqués els dos primers gols del partit i trenqués la motivació dels locals a l'inici dels 90 minuts i al començament de la segona part. L'Athletic Club, però, també va ajudar a fer que el partit fos més senzill per al Reial Madrid, sense cap mena de control al mig del camp, amb un Javi Martínez desconegut, amb Llorente desaparegut en atac i amb una defensa totalment descol·locada que deixava la banda de Di María totalment lliure perquè l'argentí entrés com i quan volgués a l'àrea local i creés la majoria d'ocasions del seu equip.

A la segona part, Mourinho va donar entrada a tres titulars, Cristiano Ronaldo, Ricardo Carvalho i Xabi Alonso, i va donar descans a Di María, al no habitual Garay i a Gonzalo Higuaín, que tornava a l'onze inicial després de cinc mesos sense poder-hi ser. L'argentí, però, no va tenir gaire participació en el joc dels blancs. El tercer gol, ja amb el partit decidit i l'Athletic havent abaixat els braços, el va marcar Cristiano Ronaldo, fent el seu gol número 29 a la Lliga.

El clàssic, pròxim partit de Lliga

El pròxim partit del Reial Madrid és el clàssic davant el FC Barcelona, i els blancs l'afrontaran estant a vuit punts del seu màxim rival i líder de la competició estatal. Esteban Granero, en principi suplent per al partit del Santiago Bernabéu, va veure ahir la cinquena targeta groga d'aquesta temporada, per la qual cosa es perdrà el matx davant el Barça. Qui no se'l perdrà, finalment, serà Di María, que no va rebre la groga i serà un dels jugadors claus a l'onze titular de José Mourinho per a dissabte.