REIAL MADRID
Esports 24/04/2011

Passadís de 90 minuts del València al Reial Madrid

Adrià Soldevila

Barcelona.El partit va començar abans que l'àrbitre xiulés l'inici dels 90 minuts. El València va fer el passadís al campió de Copa, tal com marquen els cànons, però poc es podia imaginar que no acabaria de fer l'homenatge fins dues hores més tard.

Els d'Unai Emery, sobretot la defensa, van seguir veient passar els jugadors del Reial Madrid sense posar-los cap problema, deixant-los arribar fins a la línia de gol. Només els va faltar seguir aplaudint. Abans del primer gol de Benzema, el francès ja va disposar d'una clara ocasió quan va xutar al pal als vint minuts de partit, ocasió que precedia la golejada posterior. Als 22 minuts i després d'una assistència d'Higuaín, Guaita regalava el gol a porta buida a Benzema, fet que va iniciar el festival d'errors valencianistes. Vuit minuts després arribava el segon gol i probablement l'error més grotesc. Gonzalo Higuaín es va allargar massa la pilota i Mathieu -en comptes de refusar-la- la hi va servir en safata, fet que va fer que l'argentí només hagués d'empènyer l'esfèric, amb el porter a mitja sortida. El tercer i quart gol, van ser molt similars: una jugada per la dreta, amb assistència a l'àrea petita i definició a porta buida, primer de Kaká i després d'Higuaín, van permetre al Reial Madrid marxar al descans amb el 0-4 al marcador, entre xiulets i una bona mocadorada.

En el segon temps, les coses no van canviar gaire i l'homenatjat va sortir amb les mateixes ganes i facilitats per part de l'equip local. El que sí que va canviar va ser l'actitud ofensiva de l'equip local, que va acabar fent tres gols a Iker Casillas, visiblement enfadat. En el 52, Higuaín va firmar el seu hat trick i el cinquè del Madrid, un gol molt similar a les dues últimes dianes. En aquest moment va arribar la reacció valencianista. Soldado va firmar el primer gol dels locals, però dos minuts després Kaká va fer-ne el sisè, en una gran jugada individual amb sotana inclosa.

Últims minuts de relaxació

El Reial Madrid va donar ja per acabat el partit abans d'hora i va decidir començar a descansar per al partit de dimecres davant el Barça deu minuts abans que s'acabés. Dos gols del València, obra de Jonas i Jordi Alba, van fer acabar els 90 minuts a Iker Casillas força més descontent que la resta de companys.

Els que sí que van descansar i van ser inicialment a la banqueta van ser 8 titulars habituals: Ronaldo, Di María, Özil, Xabi Alonso, Pepe, Arbeloa, Sergio Ramos i Marcelo. Quan faltava mitja hora per acabar el partit, però, Ronaldo va entrar a la recerca del pitxitxi.