L'ASPIRANT CONTRA EL CAMPIÓ
Esports 23/01/2011

El Palau Blaugrana acull el millor partit de futbol sala del món

Partits d'aquesta mena n'hi ha pocs en tota la temporada. El Barça vol mantenir el lideratge de la Divisió d'Honor davant ElPozo (17h), que en els últims anys ha estat l'autèntic dominador de la Lliga.

David Jover
2 min
Volen celebrar un nou triomf: Jordi Torras i Fernandao esperen un Palau ben ple avui contra ElPozo Múrcia.

BARCELONA.És un dels millors partits de futbol sala que es poden veure al Vell Continent, potser també al món. Han fet falta quatre anys perquè el Barça pugui mirar cara a cara i sense por els equips dominadors dels últims anys i aquesta temporada, per fi, ho ha aconseguit.

"És un partit importantíssim per a nosaltres, ens enfrontem al campió de tot, però no serà definitiu perquè encara queden moltes jornades", diu Marc Carmona, entrenador del Barça Alusport.

Demostrar el potencial

En temporades anteriors els blaugranes han superat el conjunt murcià al Palau Blaugrana. Per exemple, fa un any, van guanyar-los per 4-1, però quan va arribar la Copa d'Espanya i després els play-off finals, tot va tornar al que era la normalitat per al Barça davant els grans: la derrota.

El matx arriba en un bon moment per al Barça, però no en la millor setmana. Els partits de seleccions no han deixat que un enfrontament tan important com el d'avui es prepari de la millor manera. "Només hem pogut fer un entrenament tots junts i a més molt curt, perquè els jugadors han arribat molt cansats", confessa Carmona. Un Barça-ElPozo no necessita res especial per ser considerat un dels grans partits de la temporada, ja que amb els jugadors que hi haurà al parquet del Palau Blaugrana -Wilde, Vinicius, Fernandao, Kike o Torras- es pot preveure la importància del partit. "És un partit tan atractiu que espero que mentalment els meus jugadors facin un esforç per suplir la poca preparació", sentencia el preparador català. En l'imaginari de tots els culers, però, no entrava que al final de la primera volta estiguessin per davant de l'actual campió ni de l'Inter Movistar. "Quan comences una temporada nova, i més amb tres reforços tan importants com Torras, Lin i Wilde, no penses on seràs, sinó que esperes que s'adaptin al més aviat possible a l'equip".

Analitzant les virtuts i debilitats dels actuals campions, Carmona explica que els murcians "són el millor atac de la Lliga" i en destaca un fet que els fa diferencials: "Juguen la lliga regular a atacar i fer gols perquè creuen que és el que els farà quedar primers, però quan arriben els moments importants de la temporada defensen i es tanquen com mai", assegura Carmona. I per acabar, un factor que pot decidir un partit: "Espero un Palau amb molt bon ambient, els jugadors ho noten".

stats