Esports 16/08/2013

Paco Sedano: "És difícil millorar aquesta plantilla, i canviar per canviar és absurd"

Martí Molina
2 min
Paco Sedano compagina els estudis d'INEF amb el futbol sala.

Paco Sedano va acabar la temporada sent escollit el millor porter de la lliga de futbol sala. Aquests dies el jugador del Barça Alusport és a la localitat andorrana d'Encamp, fent l'estada de pretemporada.

Com han anat les vacances? ¿S'han fet gaire curtes?

Doncs mira, aquest any, precisament, és el que he descansat més. He trobat el que volia. Altres anys se m'han fet més curtes.

Ara comencen els entrenaments. Ha tornat en forma?

Tinc la sort que sóc dels que no s'engreixen durant la pretemporada. També és cert que em van operar del coll [una intervenció per treure-li un pòlip] i el cirurgià em va dir que no fes absolutament res durant un mes. He tornat bé de pes i ara només es tracta de recuperar la forma física. Sort que em costa poc. M'agrada córrer i estic estudiant INEF. El tema de la forma física m'agrada especialment i per això el cuido.

Com van els estudis?

Em queden un parell d'assignatures que em vull treure de sobre aquest any. Se m'està fent llarga, la carrera, la veritat.

Però té excusa pel fet de jugar amb el Barça Alusport…

És complicat compaginar-ho, però la vull acabar. Ja em queda poquet.

Com es porta això de ser el millor porter de la lliga?

És una passada, un premi que és molt difícil d'aconseguir. A Espanya hi ha els millors porters del món i és una alegria i un gran orgull. Em va sorprendre quan m'ho van dir, no m'ho esperava.

I més al Barça, que hi ha un altre bon porter com Cristian…

És un dels millors porters d'Espanya! Als altres equips hi acostuma a haver un porter titular i un suplent, però al Barça juguem més o menys igual. En comparació amb els altres candidats al premi, he jugat menys.

Fa un parell d'anys Cristian era titular en els partits més decisius. L'any passat li va tocar a vostè. ¿I aquest any?

L'entrenador no ens ha dit res. Serà la setena temporada que estem junts. I no ho he comptat, però crec que hem jugat un 50% de partits cadascú. Tots dos sabem què està en joc. Com aquests anys, sabem que els dos tindrem minuts i que en els partits més decisius l'entrenador decidirà en funció de qui vegi millor. Personalment estic bastant tranquil. Partim de zero i sabem que tindrem minuts, perquè tenim la confiança de l'entrenador.

Aquest any el Barça ha decidit no fer cap incorporació i la plantilla serà la mateixa que la temporada passada. El sorprèn?

Sí, és sorprenent, però jo ho veig bé. Si una cosa funciona, per què canviar-la? Si mires posició per posició, és difícil millorar aquesta plantilla, i canviar per canviar és absurd. Penso que el fet de no fer canvis a l'equip és positiu, perquè ens coneixem tots i sabem la nostra manera de jugar. En aquest sentit tenim molt de terreny guanyat.

La Champions és el repte?

És una bona manera de definir-ho, com un repte. L'objectiu mínim és ser a la final four , com l'any passat. És un títol molt difícil d'aconseguir, perquè els rivals són molt importants. I per tant és el que et dóna més prestigi europeu i mundial. Ens volem treure l'espina clavada però tampoc no hi estem obsessionats.

stats