BÀSQUET
Esports 17/01/2013

Pablo Prigioni: "El Barça té els tres millors bases"

Equip blaugrana "Ofereix una imatge contundent a l'Eurolliga i irregular a la Lliga Endesa" Navarro "Sempre marca la diferència, té una incidència clau"

àlex Gozalbo
2 min
L'argentí Pablo Prigioni és un dels bases dels New York Knicks, després d'una llarga trajectòria a l'ACB.

LONDRES (ENVIAT ESPECIAL)Pablo Prigioni és un rookie (debutant) atípic a la NBA, on als 35 anys té més experiència que la majoria dels seus companys. El base, que aquesta nit (21 hores, Canal+ Deportes) juga a Londres un partit contra els Detroit Pistons, continua seguint amb tots els detalls el bàsquet europeu.

Pablo, com et va la vida de rookie ?

Jo no em sento com un rookie , que jo associo a un jugador jove que té moltes coses per aprendre. Això no s'ajusta a mi, que sóc tot el contrari: vell i coneixedor de moltes coses. Sóc en un país diferent i en una competició nova, però res més.

Quan vas arribar, com et van demanar que ajudessis l'equip?

Ràpidament van entendre que m'encanta compartir la pilota i buscar els meus companys més ben situats. L'entrenador em dibuixa moltes jugades de bloqueig i continuació, que és el que sé fer millor.

Què trobes a faltar?

Competicions com la Copa del Rei, que la veig a la cantonada i em moro de ganes de disputar-la. Hi ha diferències esportives, ja que l'estil de joc i algunes regles són diferents, però també fora de la pista, on has de viatjar molt i entrenar-te poc. Jo intento adaptar-m'hi com abans millor.

¿Estàs al cas de la temporada que està fent el Barça Regal?

Veig dos equips diferents. L'un a l'Eurolliga, on ofereix una imatge més contundent, i l'altre a la Lliga Endesa, on és molt més irregular. El Barça Regal feia uns anys que dominava la competició i ara té problemes, però cal recordar que la part important de la temporada tot just comença ara. Encara està tot per decidir i el que importa és com acabes, no com comences.

¿Fins a quin punt els problemes físics de Navarro afecten el joc de l'equip?

El posis al Barça Regal o on vulguis, Navarro sempre marca la diferència. Això té una incidència clau en els resultats, que no són els mateixos quan ell juga que quan no. Crec que és la peça clau.

Huertas, Sada i Jasikevicius... ¿Jugar de base al Barça Regal no és fàcil, oi?

El Barça Regal té els tres millors bases, tres dels millors deu d'Europa. Té de tot. Marcelinho Huertas pot crear moltes situacions, Víctor Sada marca la diferència en defensa i compartint la pilota i Sarunas Jasikevicius et pot liquidar el partit en els minuts claus. No crec que el problema de l'equip siguin els bases.

¿Alguna vegada vas tenir oferta per jugar al Barça Regal?

No, no.

¿Com vas viure la sortida de Dusko Ivanovic del Caja Laboral?

Em va saber greu quan Dusko Ivanovic va sortir del club perquè és un entrenador que, per la trajectòria que tenia al Baskonia, no es mereixia sortir així. Els resultats diuen que l'arribada de Zan Tabak ha funcionat. Ja ho veurem.

stats