SELECCIÓ CATALANA
Esports 29/12/2011

El PSC no creu que l'oficialitat sigui un problema polític

El PSC considera que l'aspiració de la selecció a l'oficialitat depèn dels reglaments dels organismes internacionals i no de la voluntat política. La resta de partits menys el PP creuen que cal anar més enllà.

Albert Solé
3 min
RECEPCIÓ I CRIDA A L'ASSISTÈNCIA
 El president de la Generalitat, Artur Mas, va rebre ahir al Palau al seleccionador català i a una delegació de la Federació Catalunya, i va fer una crida: "Estic molt refredat però jo hi seré".

BARCELONAEls cinc partits polítics amb grup propi al Parlament de Catalunya han respost una enquesta sobre la selecció catalana, els partits amistosos per Nadal i l'anhel de poder ser un dia reconeguda oficialment a nivell internacional. El PP no s'ha mogut del seu discurs habitual en aquests casos i afirma que els partits amistosos, que són el màxim a què pot aspirar la selecció catalana, no fan mal a ningú si deixen de ser un "míting independentista". El PSC, per la seva banda, creu que els partits per Nadal s'han de seguir fent, però afirma que per anar més enllà caldria canviar el reglament de la FIFA, obviant el caràcter polític de la reclamació d'oficialitat. La resta de partits, de caràcter més nacionalista, aposten sense dubtes per sortir de la cotilla dels partits amistosos de Nadal i diuen que, per aconseguir-ho, tot depèn de la voluntat política dels partits amb responsabilitat. Només ERC va una mica més enllà i assegura que la selecció catalana de futbol és l'única que només serà oficial el dia que Catalunya tingui un estat propi, i no abans.

1. La selecció catalana ha de seguir jugant un amistós a l'any per Nadal o val més deixar-ho córrer?

2. És el sostre a què pot aspirar la selecció catalana?

3. Què hauria de canviar políticament per anar més enllà cap a l'oficialitat?

Oriol Pujol

1. No. S'ha de fer.

2. Ni de bon tros. Aspirem a tot, no renunciem a res.

3. La voluntat. No hi ha voluntat política a Espanya. Això és el que cal tòrcer.

Josep Monràs

1. Si es vol jugar un partit i es vol mantenir viva la flama de la selecció, és l'únic moment per poder-ho fer tenint en compte el calendari de clubs i seleccions.

2. En el moment actual sí, per una qüestió de reglamentació internacional. No hi ha reconeixement de seleccions autonòmiques i no hi ha marc legal per poder jugar. No depèn de la voluntat del poble de Catalunya sinó dels organismes que regulen les federacions internacionals.

3. Hauria de canviar la filosofia de la federació internacional de futbol, tot i tenir en compte que això obriria la porta a moltes altres seleccions i probablement podria ser inviable la competició internacional.

Alberto Fernández Díaz

1. Els amistosos no fan mal a ningú, però si es fan o no aquests partits depèn de la Federació Catalana.

2. Això és el màxim a què pot aspirar perquè el següent pas seria el fet absurd que Catalunya i Espanya s'enfrontessin quan formen part d'una mateixa realitat.

3. Els partits de la selecció catalana haurien de deixar de ser un míting independentista amb una pilota al mig.

Oriol Amorós

1. Deixar-ho córrer mai, però hauríem d'aspirar a jugar un partit oficial com una selecció normal.

2. Esclar que no, Catalunya no té sostre. El sostre és el de qualsevol altre país, com Alemanya o Tunísia.

3. En el cas del futbol, sí que hauríem de tenir un estat per aconseguir-ho. En altres esports s'ha demostrat que si un govern treballa bé, com vam fer en la nostra etapa amb responsabilitat de govern en l'àrea d'esports, es pot aconseguir el reconeixement de moltes federacions catalanes a nivell internacional.

Ricard Gomà

1. És bo que es jugui el partit amistós. En primer lloc, perquè sol ser un gran partit de futbol, amb uns jugadors excepcionals que fan disfrutar la gent. I, en segon lloc, perquè es manté viu un espai de reivindicació de l'oficialitat

2. No. La selecció catalana ha de tenir el màxim reconeixement i, per tant, poder participar en qualsevol competició oficial de seleccions nacionals.

3. Hi hauria d'haver la màxima voluntat política d'obtenir el reconeixement, determinació per part de la Federació Catalana, ampli suport ciutadà, identificar clarament els obstacles normatius i acció concertada i eficaç per superar-los. Si no és possible, quedarà clar que només amb un estat propi Catalunya pot ser present en el futbol internacional de seleccions.

stats