ATLETISME
Esports 15/02/2013

Oscar Pistorius, acusat de matar a trets la seva nòvia

La policia nega que l'atleta l'hagués confós amb un lladre

Pol Frias
2 min
Oscar Pistorius, acusat de  matar a trets la seva nòvia

Barcelona.El campió paralímpic Oscar Pistorius va passar ahir d'ídol al seu país a ser acusat per la policia pel suposat assassinat de la seva nòvia. Tot i que les primeres hipòtesis apuntaven que l'atleta podria haver confós la seva companya amb un lladre, la policia ho va desmentir i va acusar formalment Pistorius d'assassinat. L'atleta sud-africà declararà avui, i no ahir com estava previst, davant el Tribunal de la Magistratura de Pretòria. La portaveu de la policia de Sud-àfrica, Katlego Mogale, va explicar que la compareixença de Pistorius es va posposar perquè el fiscal necessitava més temps per preparar el cas. L'atleta, que va ser traslladat a l'Hospital Mamelodi de Pretòria perquè se li fes una revisió mèdica, passarà la nit sota custòdia policial, va indicar Mogale. La portaveu va comentar també que la policia va interrogar els veïns de l'atleta, que van afirmar que havien sentit sorolls i discussions el dia abans del crim i en el mateix moment de l'incident. En aquesta mateixa línia, l'oficial militar Denise Beukes va assegurar que s'havien produït episodis previs de violència domèstica a casa de l'atleta i que la policia s'oposarà a la llibertat sota fiança davant el Tribunal on avui declararà el sud-africà.

La víctima era la model de 30 anys Reeva Steenkamp. La noia, que sortia des de feia menys d'un any amb Pistorius, treballava com a model a la revista FHM i era llicenciada en dret. Greg Stokell, el director del seu antic col·legi a Pretòria, va assegurar que Preeva "era una estudiant vibrant, amigable, diligent i motivada, molt popular i respectada". Casualitats o no de la vida, hores abans de l'incident Steenkamp va escriure un missatge d'amor per Sant Valentí a Pistorius a través de Twitter: "Què amagues sota la màniga per a la teva estimada demà?" Malauradament, aquella mateixa nit la model va rebre quatre trets al cap i a l'espatlla que van acabar amb la seva vida. La família de Reeva va confirmar ahir que el cos pertanyia a la noia.

Més que un atleta paralímpic

Pistorius, tot i córrer amb dues pròtesis de fibra de carboni amb forma de j , sempre ha tingut devoció per l'esport. Després de practicar altres disciplines com el rugbi, el tenis i el waterpolo, va trobar definitivament en l'atletisme la seva passió. Amb sis ors, una plata i un bronze, Pistorius pot presumir d'un palmarès admirable. No obstant, va ser l'estiu passat, als Jocs Olímpics de Londres, quan el sud-africà va adquirir més rellevància mundialment, ja que es va convertir en el primer atleta amb les cames amputades que participava en uns Jocs. El 4 de juliol del 2012 el Comitè Olímpic Sud-africà anunciava la seva inclusió en l'equip olímpic per a les proves de 400 i 4x400 metres a Londres. I no només hi va participar, sinó que es va classificar per a les semifinals dels 400 metres llisos. Pistorius va disputar també els Paralímpics celebrats al setembre, en què va aconseguir l'or en els 400 metres després de batre el rècord paralímpic, amb un temps de 46,68 segons.

Ara l'esport queda aparcat en un segon pla per a Pistorius, ja que l'atleta haurà d'intentar explicar davant la justícia quins van ser els motius que el van empènyer a, presumptament, assassinar la seva nòvia.

stats