REIAL MALLORCA
Esports 09/06/2013

José Luis Oltra, l'alternativa de Serra Ferrer a Paco Herrera

El club i el tècnic no arriben a un acord en la durada del contracte

M. Ramis
3 min

Palma.El president en funcions i director esportiu del Reial Mallorca, Llorenç Serra Ferrer, ha activat el pla d'emergència per aconseguir l'entrenador que haurà de comandar el nou projecte a la Segona Divisió. El director esportiu havia apostat per l'experiència, la seriositat, la capacitat de feina i la discreció de Paco Herrera, tal com ell mateix va explicar en la roda de premsa de divendres, però l'acord final no ha arribat. Així les coses, Serra Ferrer ha iniciat contactes amb l'alternativa que tenia prevista per si fallava la primera opció: José Luis Oltra.

Les posicions entre el Mallorca i l'extècnic del Celta eren molt properes després de la trobada que mantingueren dijous a Madrid Serra Ferrer i el seu representant, Iñaki Ibáñez. Herrera havia de donar una resposta definitiva entre divendres i dissabte a la proposta que li havia traslladat el club. Serra només li oferia una temporada de contracte i l'entrenador en reclamva una altra d'optativa si aconseguia l'ascens.

Herrera va declinar l'oferta i el club no va estar disposat a canviar la seva. D'aquesta manera, amb l'exentrenador del Celta descartat, el Mallorca s'ha llançat cap a l'alternativa que es tenia prevista, la de l'exentrenador del Deportivo.

Dos ascensos a Primera

Oltra és un tècnic que aposta per un futbol alegre amb un objectiu primordial: la recerca de la porteria contrària. El futbol ofensiu que desenvolupen els seus equips li ha donat molt bons rèdits a la Segona Divisió. L'entrenador valencià ha aconseguit dos ascensos a la Primera Divisió, els dos grans èxits de la seva carrera a les banquetes. Començà l'any 2002 al Castelló de Segona B, però ha desenvolupat la major part de la seva trajectòria a Segona. També ha dirigit l'Almeria a Primera Divisió, però no el va poder salvar del descens.

El primer ascens l'aconseguí al capdavant del Tenerife. El segon, amb el Deportivo de la Corunya. Al capdavant del Tenerife, en el qual va dirigir el vermell Alejandro Alfaro, hi va estar tres temporades. Després d'un primer curs en el qual la fragilitat a domicili li impedí lluitar per l'ascens, el curs 2008/09 consumà el desig dels canaris.

L'alegria, però, no va durar gaire. Oltra va continuar a la banqueta de l'Heliodoro Rodríguez López en el retorn dels txitxarreros a la màxima categoria, però no va poder evitar-ne el descens en una darrera jornada dramàtica. La pèrdua de la categoria li costà la destitució.

Rècord de punts

El seu major èxit, però, el va protagonitzar a la Corunya. El Deportivo, darrer equip que ha dirigit, va aconseguir retornar a Primera el curs 2011/12 amb la major puntuació de la història de la categoria de plata. Els 91 punts que va aconseguir són la demostració que el futbol ofensiu també serveix per assolir els objectius marcats, i més quan s'hagué d'adaptar a un planter molt limitat per les dificultats econòmiques que travessava el club presidit per Augusto César Lendoiro.

Oltra va continuar dirigint el Deportivo a Primera, però el desembre del 2012 fou destituït pels mals resultats que havia protagonitzat el conjunt blanc-i-blau.

Accelerar les negociacions

Serra Ferrer volia tancar com més aviat millor la incorporació del nou tècnic. L'opinió del nou entrenador respecte de la plantilla que s'havia de confeccionar és primordial per saber a quins jugadors de l'actual planter s'han de renovar, a quins s'ha de cercar una sortida i quins reforços s'han d'incorporar. Tot i això, Serra ja ha renovat a diversos efectius com Aouate, Nunes i Martí, i ha obert les negociacions pertinents amb el gruix del planter.

stats