LA POLÈMICA DELS ESPIES
Esports 19/02/2013

Oliver confirma l'espionatge al Barça

Diu que ell va desactivar l'eina de control dels correus instal·lada per Soriano

A.s.
2 min
L'exdirector general del Barça Joan Oliver i l'expresident Joan Laporta.

Barcelona.L'ex director general del FC Barcelona Joan Oliver va reconèixer ahir que Ferran Soriano va encarregar el 2005 controlar els correus electrònics de directius i treballadors del club, tal com va avançar diumenge Catalunya Ràdio. Oliver ho va admetre en declaracions a El món a RAC1 , en què va explicar que, en aquell moment, es va considerar que hi havia "fuga d'informació" confidencial des de dins del club que podia ser "perjudicial" per a algunes "gestions" del club. Oliver, que es va desmarcar d'aquesta decisió, va recordar que ell va assumir el càrrec de director general del club l'octubre del 2008, i va assegurar que, amb la seva entrada, es va "desactivar" aquest sistema de control.

Joan Oliver sí que va reconèixer ahir que ell sí que va ser el responsable dels quatre informes que es van encarregar a l'agència Método 3 sobre quatre vicepresidents del club (Jaume Ferrer, Joan Boix, Joan Franquesa i Rafael Yuste), però va recordar que ho va fer a petició d'un d'ells; en concret, Joan Franquesa. En aquest sentit, Oliver només reconeix un error en tot aquest afer: "Vaig cometre un error: em pensava que els vicepresidents del Barça sabien que se'ls feien els informes". I no era així.

Les declaracions d'Oliver arriben l'endemà que Catalunya Ràdio tingués accés a dos documents de la Fiscalia Superior de Catalunya que demostrarien la instal·lació d'una plataforma informàtica per tenir controlat el correu electrònic que entrava a les oficines del club i en sortia entre el 2005 i el 2008.

Soriano no vol parlar

Ferran Soriano, exvicepresident, és considerat en aquesta investigació com un dels responsables de contractar aquest servei que espiava els correus electrònics de tots els treballadors del club. L'ARA es va posar en contacte amb Soriano, que no vol fer declaracions fins que la Fiscalia no dictamini si hi ha indicis de delicte. En el cas de Joan Oliver, es parla del seu paper en la investigació de quatre vicepresidents del club. Ara la Fiscalia traslladarà el cas a la Fiscalia Provincial per estudiar els casos de Soriano i Oliver com a responsables d'aquestes decisions.

El director general del Barça entre el 2008 i el 2010 va assegurar que ell "mai" es va reunir "amb cap empresa de seguretat", i va remarcar que, en aquell moment, "qui decideix a qui s'encarreguen els informes de seguretat és Xavier Martorell", l'actual director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat.

stats