ESPANYOL
Esports 20/12/2010

Objectiu: oblidar el derbi i centrar-se en la Copa

Martí Molina
2 min

BARCELONA.Sense gaire temps per fer valoracions, Barça i Espanyol ja estan treballant per al partit de Copa d'entre setmana, l'últim d'aquest any. Cap dels dos equips pot despistar-se, ja que tenen dos compromisos contra rivals d'entitat, sempre difícils de rosegar: l'Athletic Club i l'Atlètic de Madrid, respectivament.

Serà un partit especialment dur per als de Pochettino. Després d'una jornada de descans, avui els blanc-i-blaus tornen a la feina, i ho faran amb el doble objectiu de preparar el partit de dimecres i recuperar-se del cop anímic que va significar la derrota en el derbi.

"Anem digerint la derrota, però sent contra qui va ser, costa més", explicava el conseller delegat de l'Espanyol, Joan Collet, en declaracions a COMRàdio. I afegia una visió positiva del partit: "No tot va ser un desastre, l'equip en cap moment va abaixar els braços. Cal seguir endavant i pensar a guanyar els següents partits per posar l'equip entre els 6 o 7 primers al final del campionat".

"Estem fotuts", reconeixia Raúl Baena a la mateixa emissora. El migcampista considera que és "un resultat difícil de pair", però assegurava: "Ja estem esperant que arribi el proper partit per treure'ns l'espina que tenim clavada".

D'altra banda, el partit de dimecres al Calderón té una dificultat afegida, i és que els aficionats matalassers encara recorden el partit de Lliga, d'ara fa unes setmanes, que l'Espanyol va guanyar (2-3).

Molt més plàcid és l'ambient a can Barça, envoltat d'elogis. Potser per això Dani Alves va voler tocar de peus a terra: "Cal mantenir la nostra línia de treball i d'humilitat". I va reconèixer: "Al principi ens costava tancar els partits, i ara ho estem fent molt bé". Però advertia: "No hem de tirar coets".

Una altra prova d'aquest bon moment és que Alves va dedicar més temps a parlar de la seva renovació -va dir que volia quedar-se però no a qualsevol preu- i de les bonances dels culers, que no al proper partit.

A més, totes li ponen, a aquest Barça. I és que si no hi ha un miracle d'última hora, l'Athletic no podria comptar ni amb Fernando Llorente ni amb Amorebieta.

stats