BÀSQUET
Esports 18/01/2013

O2 Arena, el pavelló somiat del Barça

àlex Gozalbo
2 min
O2 Arena, el pavelló somiat del Barça

ENVIAT ESPECIAL A LONDRESEl Barça espera rebre abans de dos mesos els resultats de l'estudi de viabilitat del nou Palau Blaugrana. El club, que es va associar amb les empreses ISG, AEG i Icon, va demanar un complet informe que ha d'incloure un estudi de mercat sobre els espectadors potencials i la seva mobilitat, els avantatges i els inconvenients dels diferents espais proposats i les possibilitats econòmiques d'un pla de negoci.

El club blaugrana, que ha lligat el projecte del pavelló al de la reforma o la construcció d'un nou estadi de futbol -perquè pretén que comparteixin espai- ha visitat molts recintes esportius. Des de l'Staples Center de Los Angeles fins a l'O2 Arena de Londres, el model somiat pel club. El recinte londinenc, on al mes de maig es disputarà la final four de l'Eurolliga i amb una capacitat de 20.000 espectadors, va acollir ahir a la nit un partit de la NBA entre els New York Knicks i els Detroit Pistons.

El que ha seduït el Barça són les possibilitats d'aquest recinte multifuncional, que ha integrat un centre d'oci a l'interior. Els espectadors el visiten pels concerts i els esdeveniments esportius, però també pels 38 restaurants, les 11 sales de cine i el museu de la música britànica. Una bona manera de passar el vespre que també agrada als empresaris, que disposen d'un grapat de llotges privades per veure els partits mentre ultimen un contracte amb un client o discuteixen sobre un negoci.

Jordi Bertomeu, director executiu de l'Eurolliga -un organisme que exigeix un pavelló per a 10.000 persones-, va veure en directe el partit d'ahir a Londres. També hi eren alguns delegats de les empreses amb les quals el Barça s'ha associat per al projecte del nou Palau Blaugrana. ISG, AEG i Icon van comparar notes amb els apunts del 10 d'octubre, quan van visitar les instal·lacions del club blaugrana acompanyats per Jordi Moix, directiu responsable de l'àrea de patrimoni.

El Barça ha calculat que les obres tindrien una durada d'uns dos anys i un cost de més de 100 milions d'euros, així que el projecte queda condicionat a dues coses: trobar socis que hi vulguin participar i eixugar abans el deute econòmic del club, una de les grans prioritats des que Sandro Rosell va accedir a la presidència. A més, el club analitzarà si cal batejar el nou recinte amb un nom comercial.

Elogis de David Stern

David Stern, que l'1 de febrer del 2014 traspassarà el seu càrrec de comissionat de la NBA a Adam Silver, va elogiar ahir el pavelló de Londres: "Les millors opcions per créixer són internacionals, però cal tenir un pavelló com l'O2 Arena o el Palau Sant Jordi. Si no, no hi ha res a fer", va explicar Stern. "Europa té potencial i està invertint en pavellons. Ho hem vist a Londres, París i Berlín", va afegir Silver.

La NBA està treballant per augmentar el nombre de partits de pretemporada a Europa, com el que Barcelona va organitzar amb els Dallas Mavericks.

stats