Lliga Endesa
Misc 26/02/2017

Nova patacada d'un Barça Lassa inoperant

L'equip blaugrana perd a la pròrroga a la pista del Movistar Estudiantes (83-81)

Tyrese Rice i Georgios Bartzokas

BarcelonaEl mateix Barça Lassa que va treure pit després de l'eliminació a les semifinals de la Copa del Rei i que va considerar massa crítics els titulars de la premsa després del triomf a la pista del cuer de l'Eurolliga ha perdut aquest diumenge contra el Movistar Estudiantes (83-81). És difícil dir qui ho ha fet pitjor a Madrid, on Georgios Bartzokas s'ha guanyat una tècnica quan l'equip blaugrana guanyava per 4 punts de diferència i on els jugadors culers han acumulat males decisions.

El conjunt català, que ha malbaratat una renda d'11 punts (67-78) en els últims cinc minuts, ha perdut 21 pilotes contra un rival que ha sabut forçar la pròrroga i completar la sorpresa en el temps extra. Ante Tomic ha fallat un triple en l'última possessió blaugrana.

Edwin Jackson (32 punts) i Goran Suton (9 punts amb 3/6 en triples i 15 rebots) han estat els dos jugadors locals més destacats en un dia en què Bartzokas ha recuperat Stratos Perperoglou. El tècnic grec ha deixat sense jugar Xavier Munford i Moussa Diagne, dos dels cinc pedaços temporals que han arribat amb la temporada ja començada. Tyrese Rice, que ha fallat sis dels vuit tirs que ha intentat i ha estat eliminat per cinc faltes personals, ha tingut una mala actuació. El líder de l'equip va fer fa uns dies un tuit que va aixecar molta polseguera als despatxos de can Barça.

Ante Tomic (18 punts i 9 rebots), Petteri Koponen (15 punts) i Víctor Claver (11 punts) han estat tres dels pocs jugadors del Barça Lassa que han aportat coses útils a un equip desfigurat per l'ansietat. El Barça Lassa ha malbaratat un grapat d'oportunitats per tancar un partit que s'ha complicat innecessàriament. Els seus 12 punts en l'últim quart s'han convertit en una llosa contra un rival animat per 13.425 espectadors.

Georgios Bartzokas

"Hem fet tot el que hem pogut per perdre el partit. Amb la nostra diferència només havíem de protegir la pilota, però n'hem perdut moltes i hem donat una oportunitat a l'Estudiantes […]. S'ha girat tot en contra nostra: les nostres decisions, les pilotes perdudes, els rebots, les decisions arbitrals (dues tècniques en la recta final)… Hem perdut un partit que hauríem d'haver sabut guanyar", ha assegurat Bartzokas.

"Hem patit durant tot el partit, especialment en defensa. No hem pogut aturat Edwin Jackson, que ha fet més de 30 punts. Al final del partit hem comès dues errades i no hem agafat un rebot important. Això ens ha costat el partit. És una derrota molt dura, hem de seguir treballant i aixecar el cap", ha opinat Tomic.