Esports 16/02/2013

Nolito busca a Granada tornar a ser el Nolo de l'Écija

Pol Frias
3 min
Nolito, cedit pel Benfica, ha reforçat el Granada en aquest mercat d'hivern.

BarcelonaHàbil, desequilibrant, llest, golejador i, sobretot, molt competitiu. Així és la definició de Nolito que fa Josep Maria Nogués, el seu pare futbolístic i amb qui avui encara manté una gran relació. Ell va ser l'entrenador que va convertir l'extrem gadità en el jugador que és actualment.

Nogués va arribar la temporada 2007-08 a l'Écija, un equip de la Segona Divisió B. En aquella plantilla passava desapercebut un davanter baixet que es feia dir Nolito i que iniciava la seva segona temporada al club andalús. Tot i això, el tècnic català va veure que aquell noi era un jugador diferent de la resta. Ràpid de moviments, amb un bon regateig i una gran capacitat golejadora, Nogués va dipositar una gran confiança en Nolito i va decidir situar-lo com a extrem esquerre, ja que fins aleshores jugava per darrere del davanter centre. Una decisió més que encertada. "Nolito va completar una campanya espectacular i, amb 16 gols, es va convertir en un dels millors jugadors de la categoria", afirma el català. A més, afegeix que "no només va destacar en la faceta golejadora, sinó que Nolo -així és com Nogués li diu- va créixer molt com a futbolista". Més disciplinat tàcticament, el gadità es va convertir en un jugador d'equip, que ajudava en tasques defensives i que de mig camp en amunt era letal. Gràcies al seu esforç i a les hores que, com reconeix el tècnic català, van dedicar a la seva preparació física, Nolito va deixar de ser un component més de la plantilla i es va transformar en l'estrella del club andalús. La gran campanya del jugador no va passar desapercebuda a Can Barça i, tot i que molts equips van intentar fitxar Nolito, va ser el filial blaugrana qui finalment va aconseguir els seus serveis.

D'heroi amb el filial a rival

L'home que va aconseguir el gol que va donar al Barça B l'ascens a Segona A s'enfronta aquesta nit al club en què li hauria agradat triomfar. Nolito va estar tres temporades (des del 2008-09 fins al 2010-11) al filial blaugrana, en què va disputar 107 partits i va fer 29 gols. Les seves bones actuacions el van portar a jugar dos partits oficials amb el primer equip. La falta d'oportunitats de Guardiola, que va preferir homes més joves com Tello i Cuenca, va provocar que l'extrem andalús decidís marxar a provar sort lluny de Barcelona. El Benfica va ser el seu destí. Tot i fer una més que acceptable primera temporada, en què va disputar 48 enfrontaments i va marcar 15 gols, Nolito només havia disputat 420 minuts aquest curs amb l'equip lisboeta. Davant aquesta situació, i descontent amb la falta de confiança que el tècnic del Benfica, Jorge Jesus, estava dipositant en ell, al gener va expressar el seu desig de sortir del club. El Granada, que ja perseguia el davanter des de feia mesos, va aconseguir, dos dies abans que es tanqués el mercat hivernal, acordar amb els lisboetes la cessió de Nolito fins a final de temporada. De moment, no li podrien anar més bé les coses: dos partits, dues victòries, en què ha tingut un paper decisiu.

Nogués considera que aquesta nova etapa li anirà molt bé al gadità: "Nolito és un jugador a qui el beneficia jugar a prop de casa, envoltat per la seva família, perquè a ell li agrada jugar a la lliga espanyola i sentir que la gent el coneix".

stats