ELS AVALS
Esports 05/03/2013

"No és just que paguin justos per pecadors"

El Barça no pot demanar l'execució de la sentència, però Rosell diu que tampoc ho faria

A. Solé
2 min
Vicenç Pla en la roda de premsa de fa quinze  dies a Badalona.

Barcelona.El Barça com a club no demanarà l'execució de la sentència dels avals a la junta directiva del 2006, tal com els va requerir el soci que va posar la demanda, Vicenç Pla. "Nosaltres, tècnicament, en aquest procediment no tenim la posició de demandants i no podem demanar l'execució de la sentència. Només ho pot fer el senyor Pla, o els mateixos demandats voluntàriament. Per tant, nosaltres quedem a l'expectativa, no podem fer res més", va dir el portaveu de la junta, Toni Freixa. Precisament això és el que va dir un dels vuit exdirectius demandats, Jaume Ferrer, dissabte passat en una entrevista en aquest diari. Vicenç Pla, però, no ho té tan clar això, i ahir a Catalunya Ràdio va comentar que li "estranya molt que la junta no estigui legitimada per executar la sentència", i va afegir: "Jo sóc partidari d'executar-la, però això ho hem de decidir entre tots els membres de l'Associació [en Defensa dels Drets dels Socis i les Sòcies del FC Barcelona]".

Sandro no l'executaria

El president del Barça, Sandro Rosell, va deixar clar que ells no poden demanar l'execució de la sentència, però alhora va comentar que a la junta directiva d'ahir a la tarda van parlar sobre què haurien fet si els toqués decidir-ho a ells: "A la junta, en un debat informal, hem parlat d'aquest tema, i la majoria dels directius no executarien la sentència, no és la vocació d'aquesta junta. No està bé que paguin justos per pecadors", va assegurar. "I, dit això, la nostra junta directiva seguirà avalant". El president blaugrana també va comentar que està meditant si parlar amb el senyor Pla: "No hi he parlat mai, no el conec, per molt que ho diguin alguns. Em pensaré si he de parlar amb ell, ja ho veurem".

A Rosell també li van preguntar si ell personalment se sentia moralment culpable d'aquelles pèrdues de l'exercici 2002-2003, que són les que provoquen que Joan Laporta i set exdirectius més estiguin obligats a avalar, segons l'Audiència: "No ens sentim moralment culpables del tema dels avals. És com el cas de l'Ibra, la venda es va negociar abans que arribéssim, i ens hem menjat nosaltres les pèrdues. Ja sabíem que teníem un mandat per eixugar aquests deutes".

Viladecans i la Fiscalia

Un altre tema que va haver de comentar Sandro Rosell ahir és la decisió de la Fiscalia Superior de Catalunya d'arxivar part de la denúncia d'un altre soci per un suposat malbaratament de fons del Barça: "La denúncia tenia tres parts, una de les quals per les despeses de la Visa del club, i la Fiscalia ho ha arxivat perquè el Barça no té cap normativa interna que ho reguli. Per tant, si haguessin gastat 50.000 euros, tampoc hauria passat res. Sobre la venda dels terrenys de Viladecans, diuen que es van comprar al preu correcte [18 milions d'euros], d'acord, però ara ningú ens els vol comprar ni per 3 milions. I el tema dels espionatges, aquest sí que tira endavant, i la Fiscalia segueix investigant".

stats