Esports 30/04/2011

"No hem d'aparentar relacions que ara no existeixen"

El Madrid "Ens sorprèn i decep que s'alineïn amb les paraules del seu tècnic" El dinar "No seria una bona idea cancel·lar-lo, hem de mantenir uns mínims"

A. Solé
3 min
Toni Freixa considera molt greus les acusacions de Mourinho, i el decep que el Madrid les corrobori.

Com veieu tot el soroll mediàtic que hi ha després dels tres clàssics? Imagino que ho vau valorar bé abans de presentar la denúncia, oi?

Totes les semifinals de Champions generen soroll perquè hi ha molta expectació, però les paraules del senyor Mourinho a la roda de premsa afegeixen un component que no és aconsellable i que ens agradaria que no existís.

El que sí que ha aconseguit Mourinho és desviar el debat futbolístic sobre qui va ser millor al camp i portar-lo al seu terreny.

Això depèn de l'interès de cadascú, estic segur que la majoria de barcelonistes estan contents recordant l'extraordinari partit que va fer el Barça. Tot aquest soroll enterboleix, això sí, però principalment la gent està contenta; potser també indignada, però sobretot contenta.

Quina lectura feu des de la junta de la denúncia i el comunicat del Madrid? Creieu que han volgut posar al mateix nivell les dues denúncies per equilibrar-les mediàticament?

Ho veiem amb molta sorpresa, fins i tot estupefacció. No entenem com algú pot plantejar una denúncia sobre uns fets que ja estan jutjats pels àrbitres sobre el terreny de joc. No hi ha cap fonament per fer-ho.

Vostè, com a advocat, sap que quan algú presenta una denúncia o una querella, l'afectat, sobretot si és culpable, acostuma a presentar-ne una altra per mirar de rebaixar la pena. Creieu que és aquest cas?

Desconec les motivacions que té el Reial Madrid, però el dret de defensa no s'exerceix atacant, s'exerceix amb arguments, i no vull entendre que la intenció del Madrid amb la seva denúncia és atenuar els efectes de la nostra. En qualsevol cas, totes aquestes qüestions estan en mans del Comitè de Control i Disciplina de la UEFA, que és un òrgan rigorós que aplicarà la normativa de la UEFA i resoldrà el cas satisfactòriament.

Imagino que no m'ho dirà, però mentalment deveu pensar en una sanció mínima per a Mourinho. Si no l'hi imposen recorrereu?

Nosaltres defensem els drets i interessos de la nostra institució i dels nostres socis, i ho fem denunciant davant l'òrgan competent uns fets que per nosaltres són gravíssims. No ens correspon a nosaltres perseguir una sanció determinada, el que pretenem és que no torni a passar mai més, i que tots els que parlem siguem responsables.

Us vau plantejar, veient que la UEFA actuava d'ofici, no presentar cap denúncia per no enterbolir més les relacions amb el Madrid?

En el vol de tornada el president Rosell ja ens va convocar a una reunió l'endemà per aquest motiu, i mentre estàvem reunits ens vam assabentar de l'actuació de la UEFA. Però encara que la UEFA actuï no hem de deixar de defensar els nostres interessos, no tot s'hi val.

Del comunicat del Madrid, enteneu que quan diu que donen ple suport al seu tècnic també és en les seves acusacions a l'arbitratge, o no ho voleu entendre així?

Per una banda, el comunicat del Madrid es pot interpretar com que acusen els nostres jugadors d'antiesportius, i per una altra que corroboren i s'alineen plenament amb les paraules del seu entrenador. I això és el que ens sorprèn i decep.

Sobre això, imagino que no deu ser fàcil decidir què fer amb el dinar de directives. Una cosa deu ser el que us surt de dins i us vindria de gust fer -o no fer-, i una altra el que institucionalment toca per no acabar de trencar els fils que us uneixen amb el Madrid.

Hem de tenir molt clar que el futbol és un mirall i no podem prendre decisions irresponsables que puguin tenir transcendència. Per tant, entenem que hem de mantenir aquest dinar, perquè també hi haurà una representació de la UEFA i li devem respecte, i perquè hem de mantenir uns mínims institucionals, més enllà del que cadascú de nosaltres pugui pensar del que està passant. No seria una bona idea cancel·lar el dinar.

Entenc que si no feu el dinar la cosa pot sortir de mare, però si el feu segur que hi haurà socis que pensaran: "I ara hem de seure a dinar amb Florentino? Ni aigua!"

Els catalans sabem combinar molt bé el seny i la rauxa, i aquí estem parlant de totes dues coses. Segur que el que farem serà la combinació perfecta, i no hem d'aparentar relacions que ara no existeixen.

stats