Fórmula 1
Esports 30/06/2013

Nico Rosberg guanya a Silverstone en una cursa marcada per l'explosió de pneumàtics

El 'safety car' ha entrat dues vegades i els canvis a la classificació han estat constants. Webber i Alonso han completat el podi

Martí Molina
1 min

BarcelonaNico Rosberg ha aconseguit la victòria al Gran Premi de la Gran Bretanya de Fórmula 1. Una prova esbojarrada marcada per l'explosió de pneumàtics i amb canvis constants a la classificació. Webber i Alonso han completat el podi. Mentre que Vettel –que era líder quan encara faltaven deu voltes– ha hagut d'abandonar per un problema mecànic.

La cursa ha estat marcada pels problemes als pneumàtics Pirelli que calcen tots els monoplaces de la Fórmula 1. Hamilton (volta 9), Massa (10) i Vergne (15). També ha punxat Hulkenberg, mentre que alguns equips s'han queixat que, en el canvi de rodes, han observat com alguns pneumàtics estaven lleugerament tallats i a punt de rebentar. La direcció de cursa ho ha solucionat fent entrar el cotxe de seguretat per retirar les restes de goma, mentre que els equips han ordenat als pilots que fossin curosos en la conducció i procuressin conservar els pneumàtics tant com fos possible. Al tram final, també ha explotat el de Sergio Pérez (volta 47).

Aquesta circumstància ha produït canvis constants a la classificació de la prova, i el resultat final no s'ha sabut, literalment, fins a l'última volta. Després de l'últim cotxe de seguretat, Rosberg s'ha trobat amb la primera posició –per l'abandó de Vettel– i ha defensat aquesta posició. Darrere seu han entrat Hamilton i Alonso. Aquest últim ha remuntat cinc posicions en només set voltes i ha acabat pujant al podi.

D'aquesta manera, Vettel es manté líder del Mundial amb 132 punts, però Alonso li retalla distàncies i ara l'asturià en suma 111. El tercer és Räikkönen (98), que malgrat ser tercer després del 'safety', s'ha vist condemnat pels pneumàtics, molt degradats.

stats