Futbol
Esports 09/08/2013

El Racing es defensa de les acusacions del Girona: "Ni manipulació, ni intent d'adulterar un resultat, ni il·legalitat, ni plans secrets"

El president del Racing de Santander, Ángel Lavín, emet un comunicat en resposta a la denúncia del Girona

Ara
3 min
Comunicat del Racing de Santander

BarcelonaEl Racing de Santander, en resposta a les acusacions del Girona i la gravació publicada aquest divendres per diversos mitjans, ha emès el següent comunicat del president de l'entitat càntabra, Ángel Lavín, a la seva pàgina web.

Ni manipulació, ni intent d'adulterar un resultat, ni il·legalitat, ni plans secrets

En el dia d'avui diversos mitjans de comunicació han publicat una conversa gravada, segons ell mateix ha reconegut, pel president del Girona FC. En relació a la mateixa, com a president del Real Racing Club, vull fer constar:

1. Abans del partit Racing-Girona FC, disputat a Los Campos de Sport el passat 14 d'abril, en ser lliurades les alineacions oficials a l'avantllotja, es va fer un comentari relatiu a la demanda –ja coneguda de forma pública– efectuada per la UD Las Palmas contra el Guadalajara, que sol·licitava alineació indeguda pel fet d'haver jugat futbolistes que tenien fitxa A quan ja s'havien disputat més de 10 partits.

2. En aquesta conversa, mantinguda entre directius i persones properes, en veure les alineacions per al partit disputat a Santander, es va fer referència expressa als jugadors Miguel Ángel González González i Luis Eduardo Delgado Pacheco, que estaven jugant de forma contrària al Reglament, ja que presentaven el mateix cas que el demandat per la UD Palmas: tenien fitxa A i havien disputat més de 10 partits.

El president del Girona FC, Joaquim Boadas, davant de testimonis que el van sentir de forma clara i nítida, va admetre conèixer la situació, però va argumentar diferents problemes, entre ells, les lesions, per no poder presentar altres jugadors.

3. És un fet provat que el Girona va alinear irregularment aquests dos jugadors en el seu partit contra el Racing (així ho va confirmar la resolució del CEDD).

4. És un fet provat que amb aquesta actuació es va adulterar un resultat esportiu que, unit a altres circumstàncies, va tenir com a conseqüència que el Real Racing Club de Santander perdés la categoria i baixés a Segona Divisió B.

5. És un fet provat que el president del Girona FC i altres dirigents van reconèixer en privat –reiterem, davant de testimonis– que l'actuació impugnada pel Racing, tot i no haver estat sancionada pel Comitè Espanyol de Disciplina Esportiva, s'havia produït tal com va ser denunciada i que l'equip català era coneixedor de la il·legalitat comesa.

6. És un fet provat que el Girona FC va perdre al 'play-off' tota possibilitat d'ascens i que, per tant, la pèrdua dels punts que comportaria reconèixer la seva culpabilitat en l'alineació irregular no l'afectaria en absolut esportivament.

7. És un fet provat que la recuperació del Racing dels punts perduts li permetria mantenir la propera temporada la Segona Divisió.

8. És un fet cert que la meva obligació com a president del Racing passa per defensar els drets que en justícia corresponguin al club i, per descomptat, aconseguir la millor situació esportiva.

9. És un fet cert que per al Racing és un objectiu prioritari mantenir, en l'any del seu centenari, la categoria i continuar a Segona Divisió, amb opcions per tant de tornar a la Divisió d'Honor.

10. Que en aquest context, i només en ell, s'ha d'enquadrar la conversa que vam mantenir tant jo en la meva qualitat de president com les persones que em van acompanyar, no només per ser de la meva confiança, sinó perquè compten amb una gran experiència, i, en el cas del senyor Eugenio Botes, amb una gran relació amb el Girona FC.

11. El Racing va acudir a aquesta trobada amb tres únics objectius:

- Primer: Reinicialitzar el principi de legalitat, el dret del Racing a recuperar els punts perduts en un partit en què el rival, en aquest cas el Girona, no va actuar, de forma conscient, amb la legalitat i esportivitat exigibles.

- Segon: Resoldre el problema creat pel Comitè Espanyol de Disciplina Esportiva, que, tot i reconèixer el fet punible comès pel Girona, no el sanciona.

- I tercer: Fer justícia al Racing i amb això poder jugar la temporada que ve a Segona Divisió.

Per tant, ni manipulació, ni intent d'adulterar un resultat, ni il·legalitat, ni plans secrets. Tota la resta, inclosos els enregistraments il·legals, la divulgació parcial dels quals no té cap tipus de garanties i atempta contra drets constitucionals, forma part d'estratègies que res tenen a veure amb l'esportiva i sí amb interessos personals i econòmics que en el seu moment desvelarem.

stats