BARÇA
Esports 01/08/2013

Neymar: "El joc del Barça és dels més bonics del món i jo m'esforço per adaptar-m'hi"

El brasiler ha parlat aquest dijous en roda de premsa abans d'enfrontar-se al Santos, el seu exequip, aquest divendres al Gamper

Nuria García
2 min
Neymar, envoltat de fotògrafs abans de la roda de premsa / GUSTAU NACARINO / REUTERS

BarcelonaNeymar ha parlat aquest dijous en roda de premsa després de l'entrenament matinal del Barça. El brasiler ha parlat de la seva nova vida a Barcelona, de la seva ambició per guanyar títols amb el Barça –ha dit que els vol guanyar tots en el seu primer any– i del seu exequip, el Santos, que és el rival aquest divendres del torneig Gamper.

"Sempre jugo els partits amb les mateixes ganes, un amistós o un campionat. Serà un partit molt especial perquè jugaré contra els meus companys, però defensaré el Barça amb tot el meu orgull", ha comentat Neymar que ha afegit: "Estic ansiós per jugar al Camp Nou".

Preguntat per com s'està sentint durant aquests primers al Barça, el brasiler ha dit: "Estic coneixent els jugadors i l'ambient del club i del vestidor és millor del que m'esperava. Ha estat meravellós veure l'ambient de l'equip. S'ha fet realitat un somni que tenia de petit. Estic més que feliç. Barcelona és meravellosa, l'estic coneixent però el que més m'ha impressionat són club i els jugadors". De fet, el davanter ha assegurat que aquests dies està xerrant amb tots els companys, però que durant els primers dies s'està relacionant més amb "Alves, Adriano, Dos Santos, Messi i Pinto".

També ha parlat sobre la seva relació amb Leo Messi. "La relació és meravellosa i estic segur que no hi haurà cap problema. Messi és una gran persona, parlo amb ell tots els dies. Ell és un líder, li tinc molt de respecte i estic aquí per ajudar-lo". Sobre el seu nou entrenador, Neymar ha afirmat que està "molt content amb Tata". El davanter ha dit que el tècnic "és molt dialogant amb els jugadors". "Un entrenador estranger és una gran oportunitat per mi. Tata és un gran entrenador, espero seguir aprenent amb ell i amb els companys", ha afegit Neymar, que ha enviat una abraçada per a Tito Vilanova, a qui ha desitjat una ràpida recuperació.

A Neymar no li fa por la pressió que sap que tindrà per jugar al Barça: "La pressió sempre existeix. Jo el que intento és jugar tranquil amb aquesta pressió perquè la pressió és part del futbol". A més, ha destacat que treballa per adaptar-se ràpidament: "El joc del Barça és dels més bonics del món i jo estic fent tots els esforços per poder adaptar-me a aquest joc ràpid". Tot i això, el brasiler ha apuntat que no creu que hagi de canviar cap aspecte del seu joc: "No crec que hagi de canviar res del meu joc, he de mantenir la meva personalitat. En el futbol sempre s'evoluciona, sempre hi ha coses per aprendre".

A Gdansk, on va debutar, Neymar va rebre moltes faltes, però el brasiler ha assegurat que "al Brasil encara és pitjor". "Van practicar un joc dur, però al Brasil ja es fa, hi estic acostumat. Són coses del futbol", ha apuntat Neymar. Preguntat sobre el seu pes –ha de guanyar encara tres quilos–, ha dit: "Estic millorant. Després de l'operació de les amígdales vaig perdre pes, però ara estic millor. Estic entrenant molt fort per arribar en plena forma a l'inici de la Lliga".

A Neymar també li han preguntat pel català. "All Brasil, abans de venir aquí, vaig estar aprenent una mica de català i aquí espero continuar aprenent-lo", ha comentat.

stats