REIAL MADRID
Esports 13/11/2012

Netejant la imatge de Pepe

El Madrid nega que el seu central provoqués els jugadors del Llevant diumenge

T. Padilla / A. Vilardaga
3 min
Netejant la imatge de Pepe

BarcelonaLa nit de diumenge va ser llarga a València. Era gairebé la una de la matinada quan la Policia Nacional va ocupar posicions a la sortida del túnel de vestidors de l'estadi Ciutat de València per assegurar-se que els jugadors del Llevant i del Madrid no es trobaven. Primer van fer que sortís un equip i després l'altre.

La victòria del Madrid al camp de l'equip granota va portar cua, ja que els jugadors del Llevant van esperar l'àrbitre del partit, Muñiz Fernández, per acusar-lo d'"haver destrossat el partit". "Ens han robat", va dir Diop. Però els jugadors del Madrid també esperaven l'àrbitre per recordar-li que no havia expulsat David Navarro per un cop de colze a Cristiano que el va deixar mig grogui, amb un ull tancat i marejos. "Estem farts del comportament antiesportiu dels mateixos jugadors. S'haurien de dedicar a la boxa", va acusar Sergio Ramos referint-se a Ballesteros i Navarro. Es van produir algunes picabaralles, que van ser incloses a l'acta i a l'informe policial, amb membres de seguretat del club blanc com a protagonistes. I amb Pepe. Els jugadors del Llevant van acusar el defensa portuguès d'haver-se acostat al final del partit a la porta del vestidor local: "Va ballar i va enriure's de nosaltres a la cara. Ens deia coses, que si el sou, que si érem uns matats", va dir Juanfran. Un cop els jugadors del Llevant van comunicar aquests fets a la premsa, encara al camp, un encarregat dels serveis de premsa del Madrid va dir a alguns periodistes que solen viatjar amb l'equip blanc: "Pepe no ho ha fet. Al contrari, ell era amb Cristiano quan li miraven l'ull i Ballesteros ha entrat i l'ha agredit". Segons diversos jugadors del Llevant, "és un intent de netejar la seva imatge: sempre fan el mateix".

El club blanc, de fet, va emetre un comunicat ahir a través de la seva web: "Volem ressaltar el comportament exemplar de tots els nostres jugadors i el cos tècnic en un partit que es va disputar en unes condicions molt adverses per jugar a futbol, i el nostre equip va saber sobreposar-s'hi amb professionalitat, entrega i esportivitat". Posteriorment, el comunicat afegia: "En acabar el partit, l'actitud, el comportament dels jugadors, el cos tècnic i els membres de l'expedició van ser en tot moment correctes i irreprotxables. El Madrid rebutja les afirmacions que surten en alguns mitjans sobre les suposades provocacions del nostre jugador Pepe cap al vestuari local. El futbolista del Reial Madrid ha tingut sempre una actitud exemplar, en la mateixa línia que la resta dels seus companys".

Netejar la imatge de Pepe, de fet, s'ha convertit en una de les tasques del departament de comunicació del club blanc. Quan va agredir el jugador del Getafe Casquero, el jugador va donar entrevistes a diversos mitjans a instàncies del club en què era presentat com un futbolista casolà i bona persona fora dels terrenys de joc. De fet, José Mourinho l'ha presentat un cop i un altre com un jugador que encarna els millors valors del madridisme. "Sempre ho dóna tot, lluita, no es rendeix", deia el tècnic sobre el seu defensa.

La seva part afable

Pepe, que ahir va marxar amb la seva selecció per jugar un amistós contra el Gabon, ja va rebre el suport del club quan va trepitjar Lionel Messi durant un partit contra el Barça. Llavors, l'entitat va fer un comunicat en què negava que s'hagués plantejat castigar el futbolista, que va afirmar que no havia agredit Messi, que es tractava d'una jugada "desafortunada". Pepe, que va acusar el Barça de fer "teatre" després de l'últim clàssic, també ha estat protagonista de diverses notícies a la web del club en què es mostra la seva part més simpàtica, ja sigui amb nens o amb el veterà Herrerín, un utiller del club.

stats